به گزارش سبزوارنیوز ، در سبد غذایی خانوار انتظار مردم دریافت نان باکیفیت است اما در روزهای اخیر کاهش کیفیت نان در سبزوار سبب گلایهمندی مردم این شهر شده است.
شهروندان سبزواری از کیفیت پایین نان در شهر گلایهمند هستند. نانواهای سبزوار کیفیت پایین آرد را علت کاهش کیفیت نان بیان میکنند. حدود 500 نانوایی در سطح شهرستان به شکل تنوری سنتی به تهیه و پخت نان میپردازند؛ نانی که چند وقتی است کیفیتش پایین آمده و دور ریز آن افزایش یافته است.
یکی از شهروندان سبزواری میگوید: در 10 روز اخیر کیفیت نان خیلی پایین آمده است چندین بار از نانواییهای مختلف اقدام به خرید نان کردم اما تمام آنها نان بیکیفیت پخت میکنند.
محبوبه.ب با بیان اینکه دورریز نان در این چند وقت به شدت افزایش پیدا کرده افزود: هر وعده باید به تعداد محدود نان بخریم زیرا اگر نانها بیشتر از یک یا دو ساعت بماند اصلا قابل خوردن نیست.
وی با گلایهمندی و نارضایتی شدید از وضعیت نان شهرستان اظهار داشت: مسئولان باید به وضعیت نان و نانواییهای شهرستان رسیدگی کنند تا نان با کیفیت به دست مردم برسد.
آرد؛ علت افت کیفیت نان
یکی از نانواهای سبزواری در گفتوگو با تسنیم با قبول کیفیت پایین نان در روزهای اخیر گفت: کیفیت پایین آرد سبب شده کیفیت نان هم افت پیدا کند. با اینکه در فصل گرما هستیم اما کیفیت آرد بسیار بد و ضایعات نان زیاد است.
محمد جلینی با بیان اینکه گندمها خارجی است و مکمل زیاد دارد بنابراین نان خوب نمیشود، عنوان کرد: آردها پس از خمیر شدن بسیار سفت شده و نان به تنور میچسبد و دورریز خمیر و نان حتی در نانوایی بسیار زیاد شده است.
وی با اشاره به ناراحتی و نارضایتی شدید شهروندان از وضعیت نان گفت: البته انحصاری بودن توزیع آرد توسط کارخانههای سبزوار نیز بی تاثیر نیست.
استفاده از گندم وارداتی با کیفیت بالا
مدیرعامل غله و خدمات بازرگانی منطقه پنج کشور در این راستا گفت: از فروردین ماه امسال میزان عمدهای از گندم مصرفی برای تبدیل به آرد برای مصارف نانوایی و سایر مصارف آرد بر از گندم وارداتی استفاده میشود.
حمیدرضا نوری با بیان اینکه این گندمها از کیفیت بالا و خوبی برخوردار است، افزود: میزان پروتئین و گلوتن آنها بیشتر از گندم معمولی است که هرساله در استان توزیع و مورد استفاده نانواییها و سایر مصارف نیازمند آرد، قرار میگیرد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در وضعیت گندم و آرد تغییراتی ایجاد شده است، نانوایان باید تغییراتی در تهیه خمیر داشته باشند. حتما باید با آب سرد خمیرگیری انجام شود، مدت زمان چرخش دستگاه، مدت زمان خمیرگیری و طول زمان تخمیر باید افزایش پیدا کند تا کیفیت نان پخت شده افت پیدا نکند.
وی تاکید کرد: این نوع آرد و گندم به دلیل اینکه سطح بسیار بالایی از پروتئین را دارد در نتیجه نیاز به مصرف نمک، مکمل و یا ویتامین ث را ندارد و به نوعی آرد مورد الک قرار میگیرد.
نوری گفت: در دورههای آموزشی که طی 2 سال گذشته برای نانواها برگزار شد در سبزوار از 600 نفر فعال در این حوزه فقط 180 نفر در این دورهها شرکت کردند.
وی با اشاره به لزوم شرکت نانواها در دوره های آموزشی خاطرنشان کرد: نانوایان باید این مهارت را داشته باشند که با تغییراتی که در آرد و گندم پیش می آید پخت مناسب را هم داشته باشند. کیفیت آرد زیر نظر سازمان غذا و دارو تحت کنترل است و ما کاهش کیفیت آرد را نداشته ایم و کاهش کیفیت نانی که امروز مردم از آن گله مند هستند به مهارت نانوا باز می گردد.
انتهای پیام/خ