پایگاه خبری تحلیلی دیار سربداران

از شیراز تا خجند؛ در جست‌وجوی کشف راز مانایی یک شاعر/ آرامگاه حافظ کجاست؟,سبزوار نیور,اخبار جدید و روز شهرستان,استان سبزوار,سیاسی,اجتماعی,از شیراز تا خجند؛ در جست‌وجوی کشف راز مانایی یک شاعر/ آرامگاه حافظ کجاست؟,فرهنگی,ورزشی,گردشگری,شهری,اقتصادی,سلامت,از شیراز تا خجند؛ در جست‌وجوی کشف راز مانایی یک شاعر/ آرامگاه حافظ کجاست؟

Sabzevar News
  • خانه
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • گردشگری
  • هنر و ادب
  • اجتماعی
  • ورزش
  • یادداشت
  • سلامت
  • ویژه
  • درباره ما
  • تماس با ما
Tuesday , Jul 01 , 2025
صفحه نخستاخباراز شیراز تا خجند؛ در جست‌وجوی کشف راز مانایی یک شاعر/ آرامگاه حافظ کجاست؟

اختصاصی

  • خیام و شیوه زیست ایرانی

    خیام و شیوه زیست ایرانی

  • آیا خلق اثر هنری بدون دخالت انسان می‌تواند معنای هنری و اصالت پذیری داشته باشد؟

    آیا خلق اثر هنری بدون دخالت انسان می‌تواند معنای هنری و اصالت پذیری داشته باشد؟

  • جراحی ورزش سبزوار نیازمند تسلط و آرامش است

    جراحی ورزش سبزوار نیازمند تسلط و آرامش است

  • امیرمسعود و جوانان گمنام، همچنان سبزوار را در فهرست پیشتازان اقتصاد و تجارت حفظ کرده‌اند

    امیرمسعود و جوانان گمنام، همچنان سبزوار را در فهرست پیشتازان اقتصاد و تجارت حفظ کرده‌اند

  • برای سالروز آسمانی شدن استاد حسین قندی

    برای سالروز آسمانی شدن استاد حسین قندی

  • پل ابریشمین «محمود دولت‌آبادی» با خوانندگان کتاب را حفظ کنیم

    پل ابریشمین «محمود دولت‌آبادی» با خوانندگان کتاب را حفظ کنیم

یادداشت

  • رفتار خبرنگاران سبزواری درخور و شایسته نیست

    رفتار خبرنگاران سبزواری درخور و شایسته نیست

  • داستان واره: طعم انقلاب

    داستان واره: طعم انقلاب

  • بضاعت مناسب گردشگری در حاشیه یخدان ها-بخش نخست

    بضاعت مناسب گردشگری در حاشیه یخدان ها-بخش نخست

  • فدراسیون فوتبال یا فدراسیون حمایت همه‌جانبه از تیم‌های خاص!؟

    فدراسیون فوتبال یا فدراسیون حمایت همه‌جانبه از تیم‌های خاص!؟

  • خرید کارخانه سیمان فرجاد سبزوار، ریسک بزرگ زندگی من در صنعت بود

    خرید کارخانه سیمان فرجاد سبزوار، ریسک بزرگ زندگی من در صنعت بود

  • آقای کلینزمن آماده واکنش هواداران ایرانی باشید

    آقای کلینزمن آماده واکنش هواداران ایرانی باشید

از شیراز تا خجند؛ در جست‌وجوی کشف راز مانایی یک شاعر/ آرامگاه حافظ کجاست؟

از شیراز تا خجند؛ در جست‌وجوی کشف راز مانایی یک شاعر/ آرامگاه حافظ کجاست؟

سربداران - «شب حافظ» همزمان با روز بزرگداشت این شاعر پرآوازه با حضور جمعی از مشتاقان به شعر و زبان فارسی به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش  سبزوار نیوز، مراسم «شب حافظ» به مناسبت فرارسیدن بیستم مهرماه، روز حافظ، با حضور جمعی از شاعران و پژوهشگران در حوزه زبان و ادبیات فارسی به صورت مجازی در گروه هندایران برگزار شد.

علیرضا قزوه، شاعر و پژوهشگر، در ابتدای این نشست مجازی، ضمن ارائه اطلاعاتی درباره مکان دقیق آرامگاه حافظ در حافظیه شیراز گفت: در مورد سنگ قبر حافظ این نکته حائز اهمیت است که سنگ قبر فعلی، مکان دقیق آرامگاه او نیست؛ بلکه به دلیل آخرین تعمیراتی که در آنجا صورت گرفت، مجبور شدند که سنگ قبر را در مکان فعلی تعبیه کنند.

وی ادامه داد: مکان دقیق آرامگاه حافظ، در کنار اولین ستون دست چپی است که پس از ورود به حافظیه از سمت خیابان به آن وارد می‌شوید. نکته دیگر اینکه در جوار حافظ، اهلی شیرازی، از شاعران نامدار شیعی، نیز به خاک سپرده شده است که البته متأسفانه سنگ قبر او نمودی ندارد.

وابسته فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی در دهلی‌نو در ادامه اشاره‌ای هم به جایگاه حافظ در هندوستان کرد و افزود: در هندوستان حسن دهلوی به «سعدی هند» و عبدالملک عصامی به «فردوسی هند» شهره‌اند، اما حافظ هند نداریم؛ زیرا رسیدن به چنین مقامی دشوار و دست‌نیافتنی است.

وی یادآور شد: یکی از نخستین شارحان حافظ که به خدمت حافظ هم رسیده بود، میرسیدعلی همدانی است که در کشمیر مقام و منزلت بالایی داشته و آرامگاه او هم‌اکنون در کوبلاب تاجیکستان است.

سیدمحمود سجادی، شاعر پیشکسوت، نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه حافظ شاعر خوشبختی است، اضافه کرد: او در میان فارسی‌زبانان دنیا شهرت و محبوبیت خاص و به حقی دارد. هیچ کس بی‌دلیل محبوب و هیچ‌کس بی‌بهانه منفور نمی‌شود. شعر حافظ در آن جایگاه رفیع هنری است که به دل می‌نشیند.

وی با بیان اینکه حافظ شاعر همیشه است، یادآور شد: شعر حافظ هنرمندانه و او شاعری هنرمند است. حافظ شاعری متدین و حافظ قرآن کریم بوده است، او را می‌توان شاعر عارف و متعهد در قبال مردم نیز دانست. حافظ شاعری دانشمند بود و شعر شاعران پیش‌تر از خود را نیز خوانده بود. اما قبل از همه این‌ها، او یک شاعر هنرمند است. هرآنچه بیان می‌کند، چه در حوزه شعر عاشقانه و عارفانه، چه شعر اجتماعی و خداپرستانه، زیبا هستند. زیبایی‌شناسی در شعر حافظ یک شاخصه آشکار است. او حتی وقتی تنگدست بوده و از کسی توقعی داشته، آن را هنرمندانه و با رعایت عزت نفس بیان می‌کند و می‌گوید: «بهار می‌گذرد، دادگسترا دریاب/ گذشت موسم و حافظ هنوز می نچشید».

سجادی با بیان اینکه حافظ مرتباً شعرهایش را ویرایش کرده است، گفت: شاید بسیاری نسخه بدل‌ها نتیجه همین ویرایش‌های حافظ بوده است. او در زمانه خود در ایران و دیگر نقاط جهان نیز مشهور بود: «حافظ سخن بگوی که بر صفحه جهان/ این نقش بر قلمت ماند از یادگار عمر».

این شاعر پیشکسوت اضافه کرد: حسن تخلص‌های حافظ، ستایش شعرهای خود اوست که در ادبیات از آن با عنوان «مفاخره» یاد می‌کنند. اما او بیهوده خود را نستوده است، شاید یکی از اولین حافظ‌شناسان خود او بوده است. او شعرهایش را برای دوستان ادب‌دوستش می‌فرستاد تا حک و اصلاح شود. البته او هر انتقادی را نمی‌پذیرفت و در مقابل نظر نادرست ایستادگی می‌کرد. او شاعری و مقام سخندانی خود را مطرح می‌کند و از نکته‌گیران و حاسدان می‌پرهیزد.

رضا اسماعیلی، شاعر و پژوهشگر، نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه حافظ آیینه خودشناسی و پاسخ چیستی و هستی است، گفت: او سند هویت ایرانی اسلامی ماست. شعر او تجسم هنری اراده ملتی فرهنگ‌مدار و انسان‌دوست است که در برابر تهاجم وحشیانه مغول به مدد ارزش‌های والای انسانی نه تنها قد خم نمی‌کند بلکه روح وحشی ایلخانان مغول را در نسیم فرهنگ خویش رام می‌کند و به تسلیم وامی‌دارد.

به گفته این منتقد ادبی؛ حافظ کیمیاگری است که با قدرت عشق و به مدد صفای باطن، نفس سلیم و اندیشه بلند خویش در جان جهان طرحی نو درمی‌اندازد و دشمنان را به دوستانی همراه تبدیل می‌کند:

«منم که شهره شهرم به عشق ورزیدن
منم که دیده نیالوده‌ام به بد دیدن
وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم
که در طریقت ما کافری است رنجیدن

اسماعیلی ادامه داد: حافظ پژواک فریاد در گلو شکسته ملتی است که در فتنه‌خیز حوادث استوار ایستاده است. او نمونه کامل انسانی است که همه قابلیت‌ها و ظرفیت‌های انسانی‌اش به مدد فطرت پاک الهی به فعلیت درآمده است. انسانی که تجسم کامل کرامت، مناعت طبع و عزت نفس است:

«گرچه گردآلوده فقرم، شرم باد از همتم
گر به آب چشمه خورشید دامن تر کنم»

این شاعر با بیان اینکه در واقع ما در آینه غزل‌های روشن او سیمای آرمانی خود را به تماشا می‌نشینیم؛ سیمای انسانی که باید باشیم و اکنون نیستیم، یادآور شد: علی‌رغم شهرت حضرت لسان‌الغیب در میان ایرانیان، از نظر سلوک و رفتارشناسی دینی همچنان ناشناخته است؛ زیرا ما پیش و بیش از آنکه دلبسته کلام و مرام حافظ باشیم، دلبسته نام و آوازه او هستیم و به دیوان حافظ بیشتر به چشم یک فالنامه نگاه می‌کنیم تا حال‌نامه. بهتر است این سؤال را از خود بپرسیم که حافظ را چقدر می‌شناسیم؟ غیر از اینکه دیوان او را به عنوان یک کالای لوکس در کنار اتاق گذاشته‌ایم و در مناسبت‌ها از او می‌خواهیم که همانند یک فالگیر غیب‌گویی کند. ما او را آنچنان که دوست داریم می‌شناسیم، حافظی که فرسنگ‌ها با آنچه بود فاصله دارد.

وی تأکید کرد: اگر او را بهتر می‌شناختیم، امروز وضعیت بهتری در حوزه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و ... داشتیم. ما در شعار بسیار و بسیار او را می‌ستاییم اما در عمل گوشمان به حرف‌های او بدهکار نیست و به دنبال تحقق آرمان‌های روشن و انسان‌سازش نیستیم یا از تحقق آن به هر علت عاجزیم.

پروفسور ضمیره غفارآوا از خجند تاجیکستان نیز در ادامه این نشست گفت: حافظ شاعری انسان‌پرور و سخنوری ملکوتی بود که اهل ادب در جهان با احترام از او یاد می‌کنند. شاعران ماوراءالنهر از زمان زندگی او مخلص و معتقد به این شاعر شیرین‌کلام بودند و از غزلیات حلاوت‌بخش او وام می‌گرفتند و از معانی بلند اشعار او، بهره معنوی برمی‌داشتند. اشعار حافظ را از مکتب تا رسیدن به مراحل کمال دانش، می‌خواندند و حتی بر سر گهواره کودکان نوزاد، در برابر قرآن دیوان حافظ را می‌گذاشتند.

وی به کوشش‌هایی که در سال‌های اخیر برای معرفی حافظ به مخاطبان تاجیکستانی انجام شده نیز اشاره و اضافه کرد: امروز نیز کلام آسمانی حافظ در مدنیت و حیات تاجیک مقام بزرگ و شایسته‌ای دارد. از صدرالدین عینی گرفته تا ابوالقاسم لاهوتی و لایق شیرعلی و دیگر شاعران جوان تاجیک از میراث منظوم او بهره می‌برند. دیوان حافظ بارها به الفبای امروز تاجیک به طبع رسیده است. اولین چاپ دیوان او در سال 1940 منتشر شد. سپس منتخب اشعار و گزیده اشعار او بارها در تاجیکستان منتشر شده است.

غفارآوا ادامه داد: از آخرین آثاری که در این رابطه منتشر شده، «کلیات حافظ» به کوشش محمدصدیق کامل است که در سال 2001 به چاپ رسیده است. درباره زندگی او نیز تحقیقات علمی در تاجیکستان انجام شده است که از جمله این موارد می‌توان به مجموعه مقالاتی در این رابطه با عنوان «جشن‌نامه حافظ» یاد کرد که در جشن 650 سالگی حافظ منتشر شده است. اکثر این 13 مقاله از جانب دانشمندان زبردست تاجیک نوشته شده است.

مقصود حیدریان، شاعر و منتقد افغانستانی، نیز در ادامه این نشست با اشاره به جایگاه حافظ در افغانستان گفت: حافظ و شعر او را می‌توان از دو وجه مخاطبان خاص و مخاطبان عام مورد بررسی قرار داد. بسیاری از نخبگان جامعه افغانستان، حافظ را عصاره شعر هزار ساله فارسی می‌دانند و معتقدند که او به همین علت در میان مردم محبوبیت دارد.

وی ادامه داد: در میان جامعه دانشگاهی و تحصیل‌کردگان نیز هستند کسانی که در رشته‌های دیگر تحصیل کرده‌اند، اما به شعر حافظ علاقه دارند. حتی در میان مردم افغانستان هستند کسانی که سواد خواندن ندارند، اما علاقه‌ای به لسان‌الغیب دارند.

این منتقد افغانستانی اضافه کرد: من در پنجشیر بزرگ شده‌ام. در این منطقه مردم حافظ را بعد از پیامبران الهی دوست دارند. بعد از قرائت قرآن در مسجد یا مدرسه(مکانی که علوم دینی آموزش داده شود)، به شاگردان حافظ را آموزش می‌دهند؛ یعنی افرادی که علوم دین می‌خوانند، با خط فارسی به واسطه شعر حافظ آشنا می‌شوند. در افغانستان اهالی دین و روحانیون تا این اندازه به حافظ ارادت دارند و او را «خواجه حافظ» خطاب می‌کنند. این موضوع در دیگر ولایات افغانستان نیز دیده می‌شود. علاقه به شعر حافظ در میان جوانان نیز دیده می‌شود. لهجه شعر حافظ لهجه‌ای است که امروز در افغانستان رایج است. او از کلماتی استفاده می‌کند که جزو ادبیات رسمی امروز افغانستان است.

حیدریان با بیان اینکه شعر حافظ ویژگی‌هایی دارد که سبب شده تا شعر او همانند ستاره‌ای در آسمان شعر فارسی بدرخشد، تصریح کرد: تأویل‌پذیری شعر او سبب شده تا برای هر مخاطب پیام خاصی داشته باشد. مخاطب شعر او هم می‌تواند روحانیون باشند و هم اهل طریقت و هم جوانان عاشق. نکته دیگر اینکه شعر او به زمان خاصی محدود نمی‌شود، شعر او برای همه زمان‌ها پیام دارد.

 

انتهای پیام / و

از شیراز تا خجند؛ در جست‌وجوی کشف راز مانایی یک شاعر/ آرامگاه حافظ کجاست؟.
کد خبر : 2046
گروه : هنر و ادب
تاریخ انتشار : 5 سال پیش
پرینت
کپی لینک کوتاه

اخبار مرتبط

  • خیام و شیوه زیست ایرانی
  • آیا خلق اثر هنری بدون دخالت انسان می‌تواند معنای هنری و اصالت پذیری داشته باشد؟
  • در حاشیه‌ی نمایشگاه آثار تجسمی خانم گل‌افشانی: خانه‌ی اهل هنر دیار سربداران، از پای‌بست ویران است
  • صدرالدین حجازی در کما است
  • رضا رویگری مجدد سکته کرد
  • محمدعلی بهمنی شاعر غزل‌سرا درگذشت
  • پیکر زهره حمیدی در قطعه هنرمندان بی‌بی‌ سکینه کرج آرام می‌گیرد
  • سینماها از شنبه تا دوشنبه تعطیل شدند
  • بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون درگذشت
  • آلن دلون درگذشت

ویژه ها

  • یخ زدن مرزبان جوان در سرمای منفی ۱۸ درجه

  • قیمت طلا و سکه دوباره تکان خورد

  • کیفیت هوای تهران صبح سه شنبه ۱۱ دی

  • سکه وارد کانال جدید قیمتی شد

  • بارش‌ها در سبزوار ۱۲ درصد کاهش یافت

  • برخورد ۲ دستگاه سواری در سبزوار چهار زخمی داشت

  • قیمت سکه «حساس» شد

  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۴ دی‌ماه ۱۴۰۳

  • ۳.۰۰۰.۰۰۰ تومان سود سهام عدالت برای این افراد واریز شد

  • افزایش قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۳ دی‌ ۱۴۰۳

  • شکارچی غیرمجاز قوچ وحشی در سبزوار دستگیر شد

جدیدترین اخبار

  • حسین علی‌اکبرپور: بیش از 80 درصد تولید و تأمین چرم طبیعی کشور در این شهرک انجام می‌شود

  • خیام و شیوه زیست ایرانی

  • تاراج زمین روستاییان به بهانه طرح ملی راه آهن/ آیا زد و بندی در کار است؟

  • درخشش دختران سبزواری در شانزدهمین کنفرانس تحلیل پوششی داده‌ها و علوم تصمیم

  • آیا خلق اثر هنری بدون دخالت انسان می‌تواند معنای هنری و اصالت پذیری داشته باشد؟

  • استقلال تهران با برتری در قطر مقابل الریان به مرحله حذفی چمپیونزلیگ آسیا صعود کرد

  • خراسانی‌ها نقش موثری در چگونگی ارائه خدمات سازمان بهزیستی کشور داشته‌اند (بخش نخست)

  • یخ زدن مرزبان جوان در سرمای منفی ۱۸ درجه

  • قیمت نان ۲ برابر شد؟

  • قیمت طلا و سکه دوباره تکان خورد

  • این ۶ خوراکی را با موز نخورید

  • معرفی شش مقصد گردشگری محبوب در سال ۲۰۲۵

  • اعلام جزییات ثبت نام سفر عمره مفرده برای ۳ ماه آینده

  • کیفیت هوای تهران صبح سه شنبه ۱۱ دی

  • سکه وارد کانال جدید قیمتی شد

  • کشف حدود ۲ هزار عدد قرص‌ غیرمجاز در سبزوار

  • بارش‌ها در سبزوار ۱۲ درصد کاهش یافت

  • برخورد ۲ دستگاه سواری در سبزوار چهار زخمی داشت

  • آنفلوآنزا در راس ویروس‌های در گردش کشور

  • کشف یک شمشیر شگفت‌انگیز

  • عرضه بنزین سوپر وارداتی تا آخر سال

  • ساعت کاری بانک‌ها تغییر کرد

  • قیمت سکه «حساس» شد

  • ۴۵۰ سبزواری آموزش‌ سوادآموزی دیدند

  • یک عقاب طلایی تحویل محیط زیست سبزوار شد

  • سه بیمارستان سبزوار عنوان درجه یک اعتباربخشی کسب کردند

  • گواهی ولادت الکترونیکی شد

  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۴ دی‌ماه ۱۴۰۳

  • ۳.۰۰۰.۰۰۰ تومان سود سهام عدالت برای این افراد واریز شد

  • این دو اسم رکورددار نام‌های دختران ایرانی

  • افزایش قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۳ دی‌ ۱۴۰۳

  • هر ایرانی صاحب یک امضای دیجیتال می‌شود

  • شکارچی غیرمجاز قوچ وحشی در سبزوار دستگیر شد

  • 104 معتاد متجاهر در سبزوار جمع آوری شد

  • پروازهای فرودگاه سبزوار افزایش یافت

  • 40 درصد از ظرفیت کاروان حج هنوز خالی است

  • سازمان حج و زیارت اطلاعیه داد

  • این مواد خوراکی را صبح‌ها مصرف نکنید

  • برج میلاد تعطیل شد

  • قیمت طلا و سکه افزایش یافت

آرشیو اخبار

پر بازدیدترین اخبار

  • هفته
  • ماه
  • سال
  • فرصت ۳ روزه بیرانوند و ترابی برای بازگشت به پرسپولیس!

  • ۱۰ پژوهشگر دانشگاه سبزوار در زمره دانشمندان برتر جهان

  • پیشنهاد ۲۰ بنای تاریخی سبزوار برای ثبت ملی

  • جزئیات ثبت نام عمره در تهران و ۱۵ استان دیگر

  • چند ایرانی در مراسم حج فوت شدند؟

  • دینار عراق چه قیمتی پیدا کرد؟

  • حدود چهار میلیارد ریال برای مرمت آرامگاه حکیم سبزواری اختصاص یافت

  • رضا رویگری مجدد سکته کرد

  • برج میلاد تعطیل شد

  • سود سهام عدالت در شب یلدا واریز می شود

  • پیشرفت سرشماری کشاورزی سبزوار از ۹۰ درصد گذشت

  • سازمان حج و زیارت اطلاعیه داد

  • قیمت طلا و سکه افزایش یافت

  • سه بیمارستان سبزوار عنوان درجه یک اعتباربخشی کسب کردند

  • ۳.۰۰۰.۰۰۰ تومان سود سهام عدالت برای این افراد واریز شد

  • یخ زدن مرزبان جوان در سرمای منفی ۱۸ درجه

  • 104 معتاد متجاهر در سبزوار جمع آوری شد

  • شکارچی غیرمجاز قوچ وحشی در سبزوار دستگیر شد

  • برخورد ۲ دستگاه سواری در سبزوار چهار زخمی داشت

  • این ۶ خوراکی را با موز نخورید

  • سکه وارد کانال جدید قیمتی شد

  • پروازهای فرودگاه سبزوار افزایش یافت

  • قیمت نان ۲ برابر شد؟

  • 40 درصد از ظرفیت کاروان حج هنوز خالی است

  • یک عقاب طلایی تحویل محیط زیست سبزوار شد

  • کیفیت هوای تهران صبح سه شنبه ۱۱ دی

  • اعلام جزییات ثبت نام سفر عمره مفرده برای ۳ ماه آینده

  • معرفی شش مقصد گردشگری محبوب در سال ۲۰۲۵

  • گواهی ولادت الکترونیکی شد

  • عرضه بنزین سوپر وارداتی تا آخر سال

  • قیمت طلا و سکه دوباره تکان خورد

  • قیمت سکه «حساس» شد

  • استقلال تهران با برتری در قطر مقابل الریان به مرحله حذفی چمپیونزلیگ آسیا صعود کرد

  • یک واحد غیرمجاز طب سنتی در سبزوار مهر و موم شد

  • حقایقی از فواید ویتامین دی برای سلامتی

  • آرشیو خبر
  • آرشیو یادداشت
  • سبزوار
زندگی نامه حاج قاسم سلیمانی از تولد تا شهادتزندگی نامه شهید قاسم سلیمانی pdfزندگی نامه سردار سلیمانی برای کودکانزندگی نامه شهید قاسم سلیمانیتحقیق در مورد حاج قاسم سلیمانیزندگی نامه شهید سلیمانیزندگینامه قاسم سلیمانیخلاصه زندگی نامه سردار سلیمانیزندگی نامه قاسم سلیمانیایرج مهدیانناصر عبداللهیدکتر انوشهشهید قاسم سلیمانیزندگی نامه شهید حاج قاسم سلیمانیزندگینامه حاج قاسم سلیمانیزندگی نامه حاج قاسم سلیمانیزندگینامه شهید قاسم سلیمانیزندگینامه سردار سلیمانیزندگی نامه سردار سلیمانیخبرهای جدید شهرستان سبزوارجدیدترین اخبار سبزوارقانون جدید شهرداری سبزوارشهردار سبزوار کیستسید علی کوشکیمناطق شهرداری سبزواربودجه شهرداری سبزواراخبار شهرداری سبزوارشهرداری سبزوارتیراندازی در سبزواراخبار سبزوار انتخاباتثبت محل سکونتطلال ناجیاتاق اصناف سبزوارخبر های سبزوارمحمد سالاریممنوع التصویر شدن مجری به علت رابطه نامشروعدکتر محمد مصدقشورای شهر سبزوارروسیه توییتر را جریمه کردشاهرخ خانمعجزات آیت الله سیستانیاگر کرونا گرفتیم چه کنیموزیر ورزش استقلال را نابود میکنمدکتر محسن مقدمی کرونا تریاکسبزوار اقتصادیسبزوار سیاسیاستان سبزوارسبزوار رضاییدادگاه میکونوساگر کرونا گرفتیم باید چکار کنیم؟تحقیق و تفحص از نهاد ریاست جمهوری کلید خورداخبار استان سبزواراخبار سیاسی سبزواراخبار روز سبزواراخبار جدید سبزوارشهرستان سبزوارشهر سبزواراستان سبزوارزندگینامه محمود دولت آبادی سبزوارزندگینامه محمود دولت آبادیاخبار سربداراناخبار سبزوارگردشگریگردشگریارزش سهام عدالتبازگشت حاج احمد متوسلیانبازگشت حاج احمد متوسلیانحمید رساییحمید رساییامیر تتلوکمک رسانی به داعشسبزوارآستان قدس رضوی