پایگاه خبری تحلیلی دیار سربداران

تحولاتی که عرصه فرهنگ و هنر سال ۲۰۲۰ با چالش مواجه کرد,سبزوار نیور,اخبار جدید و روز شهرستان,استان سبزوار,سیاسی,اجتماعی,تحولاتی که عرصه فرهنگ و هنر سال ۲۰۲۰ با چالش مواجه کرد,فرهنگی,ورزشی,گردشگری,شهری,اقتصادی,سلامت,تحولاتی که عرصه فرهنگ و هنر سال ۲۰۲۰ با چالش مواجه کرد

Sabzevar News
  • خانه
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • گردشگری
  • هنر و ادب
  • اجتماعی
  • ورزش
  • یادداشت
  • سلامت
  • ویژه
  • درباره ما
  • تماس با ما
Wednesday , Jul 02 , 2025
صفحه نخستاخبارتحولاتی که عرصه فرهنگ و هنر سال ۲۰۲۰ با چالش مواجه کرد

اختصاصی

  • خیام و شیوه زیست ایرانی

    خیام و شیوه زیست ایرانی

  • آیا خلق اثر هنری بدون دخالت انسان می‌تواند معنای هنری و اصالت پذیری داشته باشد؟

    آیا خلق اثر هنری بدون دخالت انسان می‌تواند معنای هنری و اصالت پذیری داشته باشد؟

  • جراحی ورزش سبزوار نیازمند تسلط و آرامش است

    جراحی ورزش سبزوار نیازمند تسلط و آرامش است

  • امیرمسعود و جوانان گمنام، همچنان سبزوار را در فهرست پیشتازان اقتصاد و تجارت حفظ کرده‌اند

    امیرمسعود و جوانان گمنام، همچنان سبزوار را در فهرست پیشتازان اقتصاد و تجارت حفظ کرده‌اند

  • برای سالروز آسمانی شدن استاد حسین قندی

    برای سالروز آسمانی شدن استاد حسین قندی

  • پل ابریشمین «محمود دولت‌آبادی» با خوانندگان کتاب را حفظ کنیم

    پل ابریشمین «محمود دولت‌آبادی» با خوانندگان کتاب را حفظ کنیم

یادداشت

  • رفتار خبرنگاران سبزواری درخور و شایسته نیست

    رفتار خبرنگاران سبزواری درخور و شایسته نیست

  • داستان واره: طعم انقلاب

    داستان واره: طعم انقلاب

  • بضاعت مناسب گردشگری در حاشیه یخدان ها-بخش نخست

    بضاعت مناسب گردشگری در حاشیه یخدان ها-بخش نخست

  • فدراسیون فوتبال یا فدراسیون حمایت همه‌جانبه از تیم‌های خاص!؟

    فدراسیون فوتبال یا فدراسیون حمایت همه‌جانبه از تیم‌های خاص!؟

  • خرید کارخانه سیمان فرجاد سبزوار، ریسک بزرگ زندگی من در صنعت بود

    خرید کارخانه سیمان فرجاد سبزوار، ریسک بزرگ زندگی من در صنعت بود

  • آقای کلینزمن آماده واکنش هواداران ایرانی باشید

    آقای کلینزمن آماده واکنش هواداران ایرانی باشید

تحولاتی که عرصه فرهنگ و هنر سال ۲۰۲۰ با چالش مواجه کرد

تحولاتی که عرصه فرهنگ و هنر سال ۲۰۲۰ با چالش مواجه کرد

سربداران - عرصه فرهنگ و هنر جهان با تحولات فراوانی از‌جمله تعطیلی موزه‌ها، لغو رویدادهای هنری، مجازی شدن، ظهور هنر کرونایی و جنجال مونولیت‌های اسرارآمیز مواجه شد.

به گزارش سبزوارنیوز ، سال ۲۰۲۰ میلادی سالی چالش برانگیز برای دنیای هنر بود. با وجود آن که رویدادهای هنری به فضای دیجیتال منتقل شدند، هنرمندان و مراکز هنری با کسادی بازار روبرو بودند و موزه‌ها و دیگر موسسات فعال در حوزه فرهنگ و هنر به اصلاح روش‌های سنتی خود در محروم‌سازی اقلیت‌ها و نادیده‌ گرفتن فاکتور تنوع و دربردارندگی، متعهد شدند. روزنامه نشنال در آستانه پایان این سال پرفرازونشیب،  در فهرستی به بزرگترین رویدادهای جهان هنر در ۱۲ ماه گذشته پرداخته که بر تجربه، تفکر و دیدگاه‌های ما درباره هنر در سال پیش‌رو نیز تاثیرگذار خواهند بود.  
تعطیلی موسسات فرهنگی و لغو رویدادهای هنری

موج تعطیلی‌های پساکرونایی در دنیای هنر، با لغو نمایشگاه آرت بازل هنگ‌کنگ آغاز شد. نسخه آسیایی رویداد هنری ماموت نیز که قرار بود ماه مارس سال ۲۰۲۰ برگزار شود، یک ماه جلوتر لغو شد و در ادامه کار بسیاری از رویدادهای بزرگ هنری جهان از جمله نمایشگاه آرت پرایز آمریکا و نمایشگاه بین‌المللی هنر معاصر (FIAC) به صورت دومینووار به لغو و تعطیلی کشیده شد. در این حین، متولیان نمایشگاه‌های هنری بزرگی چون فریز نیویورک و آرت بازل سوئیس و میامی به برگزاری نسخه دیجیتال رویدادهای بسنده کردند.  
در کنار لغو رویدادهای هنری، مراکز فرهنگی معروف جهان از موزه متروپولیتن تا موزه هنر مدرن نیویورک گرفته تا گالری تیت، موزه ویکتوریا و آلبرت و موزه بریتانیا نیز تعطیل شدند. موزه‌های اروپا و انگلیس با شروع موج دوم شیوع کرونا در فصل پاییز،  تاکنون بارها بازگشایی و مجددا تعطیل شده‌اند.
نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب نیز از خسارت ناشی از این ویروس که از اواسط ماه مارس (اسفند ۹۸) در بیشتر کشورهای جهان شایع شد، مصون نماندند. از یک سو، لزوم رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از لمس هرآنچه ممکن است به ویروس آلوده باشد، با تجربه کتاب‌دوستانی که به عشق لمس کتاب های چاپی در این نمایشگاه‌ها شرکت می‌کنند، در تناقض است و از سوی دیگر از آنجایی نمایشگاه‌های سالانه بین‌المللی بستری را برای معرفی ناشران و آثار بین‌المللی مختلف فراهم کرده و راه را برای رونق بازار نشر و کتاب باز می‌کنند، حذف کامل آنها عرصه را بر ناشران تنگ خواهد کرد.
متولیان نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب در این شرایط سه راه پیش‌رو داشتند: لغو نمایشگاه، برگزاری مجازی یا حضوری آن هم با رعایت شیوه‌نامه‌ها و مقررات سفت و سخت بهداشتی. لندن و پاریس از همان ابتدا تصمیم به لغو نمایشگاه‌های خود گرفتند، سی و سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران لغو شد و مهر ماه بود که خبر لغو برگزاری نمایشگاه کتاب وین اعلام شد. همزمان با تداوم بحران شیوع کرونا، متولیان نمایشگاه کتاب فرانکفورت نیز از برنامه‌های خود برای برپایی غرفه‌های فیزیکی در نمایشگاه امسال منصرف شدند.
مجازی شدن

با تعطیلی مراکز هنری و محدودیت سفرهای بین المللی به دلیل شیوع کرونا، هنر و فرهنگ راه خود را به حوزه دیجیتال باز کرد. اینترنت پر شد از نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های هنری مجازی، کارگاه‌ها و کنفرانس‌های برخط و از بسیاری جهات بیشتر از گذشته با یکدیگر پیوند برقرار کردیم. از رویدادهای برجسته مجازی سال گذشته میلادی می‌توان به پخش اینترنتی و رایگان اجراهای آرشیوی اپرای متروپولیتن و تور مجازی موزه بریتانیا اشاره کرد.
 هنر چالش آنلاین

در سال ۲۰۲۰ چالش‌های آنلاین در حوزه هنر بسیار محبوب شدند. از جمله این چالش‌ها می‌توان به چالش موزه گتی لس‌آنجلس اشاره کرد که در آن از افراد خواسته بودند آثار هنری معروف را در خانه بازسازی کند. هزاران اثر به این موزه فرستاده شد که در آن افراد با به کارگیری عنصر خلاقیت از وسایل خانه و حیوانات خانگیشان برای بازآفرینی آثار برجسته هنری استفاده کرده بودند. یکی دیگر از چالش‌های هنری محبوب سال، چالش موزه یورکشایر انگلیس بود که از متولیان موزه‌ها و موسسات فرهنگی هنری خواسته بود اشیاء موجود در مجموعه‌های خود را در دسته‌هایی چون ترسناک‌ترین یا گستاخانه‌ترین شی به نمایش بگذارند.
 اثار جنبش گسترده ضد نژادپرستی

گفتگوها درباره تبعیض نهادینه شده نژادی در دنیای هنر، پس از به قتل رسیدن جورج فلوید در آمریکا بالا گرفت. در همان حال که معترضان به خیابان ها ریخته بودند، بحث‌های فراوانی در رابطه با بناهای یادبود و مجسمه‌ چهره‌های معروف تاریخی در شهرهای آمریکا و دیگر کشورهای غربی به وجود آمد: آیا این مجسمه‌ها صرفا یک نماد و یادگار تاریخی بودند یا مهر تاییدی بر اعمال سرکوبگران حامی برده‌داری؟ در بریستول آمریکا، معترضان در ماه ژوئن (خرداد- تیر ۹۹) مجسمه ادوارد کالستون از تاجران برده در سده هفدهم و هجدهم میلادی را سرنگون کردند و در دیگر شهرهای این کشور نیز مجسمه‌های توماس جفرسون و کریستف کلمب پایین کشیده شد. این اواخر نیز مجسمه رابرت ادوارد لی از ژنرال‌های ارتش کنفدراسیون آمریکا، از مجموعه مجسمه‌های تالار ملی در واشنگتن حذف شد و قرار است با مجسمه یک فعال حقوق بشری به نام باربارا جونز جایگزین شود.
با به راه افتادن جنبش ضدنژادپرستی «جان سیاه‌پوستان اهمیت دارد»، بسیاری از موزه‌های بزرگ جهان از جمله موزه ملی تاریخ آمریکا با این جریان اعلام همبستگی کردند. این موسسات فرهنگی-هنری ضمن محکوم کردن نژادپرستی، تبعیض و بی‌عدالتی، به چالش کشیدن نژادپرستی نهادینه‌شده و ایجاد بستری مناسب برای ایجاد تنوع و برابری متعهد شدند.  
بحران مالی در موزه‌ها

با تشدید مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع کرونا، بحران به موزه‌ها و نگارخانه‌های هنری نیز رسید. سازمان یونسکو در گزارشی اعلام کرد به دلیل پیامدهای ناشی از شیوع کرونا، از هر ۸ موزه جهان یک موزه در خطر تعطیلی قرار دارد. بسیاری از موسسات فرهنگی هنری در این دوران از طریق تعدیل نیرو یا فروش مجموعه‌های خود سرپا مانده‌اند، تمهیداتی که با انتقادات گسترده روبه‌رو شد.
موزه متروپولیتن نیویورک که از زمان شیوع کرونا ۱۵۰ میلیون دلار از درآمد خود را از دست داده است، با وجود دریافت ۳ میلیارد دلار کمک مالی، در ماه مارس (اسفند ۹۸- فروردین ۹۹) حدود ۲۰ درصد کارکنان خود را اخراج کرد. در موزه‌ها و موسسات فرهنگی هنری انگلستان نیز وضع به همین منوال بود: موزه معروف تیت ابتدا ۲۹۵ نفر از نیروی کار خود را اخراج کرد و در مرحله دوم از تعدیل ۱۲۰ نیروی دیگر خبر داد،  ساوث بانک سنتر لندن نیز در ماه ژوئن (خرداد- تیر ۹۹) نسبت به احتمال اخراج ۴۰۰ نفر از نیروی کار خود هشدار داد و آکادمی سلطنتی هنر نیز از برنامه‌ها برای اخراج ۴۰ درصد از کارکنان خود خبر داده است؛ این تعدیل نیرو و مرخصی‌های اجباری که بیشتر متوجه کارکنان پاره‌وقت و اقلیت‌هاست با موجی از اعتراضات در لندن همراه شد.
در پی این تحولات، همچنین چند صفحه ناشناس در شبکه‌های اجتماعی ساخته شد که در آن کارکنان سابق موزه‌ها درباره رفتارهای تبعیض‌آمیز و نژادپرستانه در موزه‌ها و نگارخانه‌های غربی به ویژه در کشور آمریکا، دست به افشاگری زدند.
انفجار بیروت

انفجار فاجعه بار ماه اوت (مرداد- شهریور ۹۹) در بندر بیروت، صحنه هنری پایتخت لبنان را در هم شکست و آسیبی جدی به نگارخانه‌ها، موزه‌ها و اماکن تاریخی این شهر وارد کرد. به گزارش وزارت فرهنگ لبنان، در این انفجار دست‌کم هشت هزار ساختمان از جمله ۶۴۰ بنای تاریخی خسارت دیدند.
به دنبال این حادثه، سازمان یونسکو، موزه لوور پاریس و دیگر سازمان‌ها و موسسات بین‌المللی کارزاری راه انداختند تا برای بازسازی کتابخانه‌ها، ساختمان‌های تاریخی و موزه های خسارت دیده بیروت کمک مالی جمع کنند. هنرمندان و سازمان‌های هنری منطقه نیز برای جمع آوری اعانه مالی برای پشتیبانی از خیریه‌ها و فضاهای هنری آستین بالا زدند.
پیدایش هنر کرونایی

ماسک‌های تنفسی این روزها به نمادی از بحران شیوع کووید-۱۹ و پیرنگی ثابت در ژانر هنر کرونایی تبدیل شده‌اند. هنرمندان سراسر جهان از ماه مارس سال گذشته (اسفند ۹۸- فروردین ۹۹) به روش‌های مختلف از ادای احترام به کادر درمان گرفته تا خلق یادآورهای بصری از همبستگی در مواجهه با بلاتکلیفی و ترس، به این بحران تاریخی واکنش نشان داده‌اند.
از برجسته‌ترین نمادهای هنر کرونایی می‌توان به موزه هنر کووید، گرافیتی‌های بنکسی هنرمند معروف خیابانی از موش‌هایی که ماسک به چهره دارند و مادربزرگی که عطسه کرده و دندان مصنوعی از دهانش به بیرون پرتاب شده، رعایت مقررات فاصله‌گذاری اجتماعی توسط شخصیت‌های معروف کارتونی و امثالهم اشاره کرد.
بازگرداندن غنیمت‌های تاریخی به کشورهای مبدا

در سال گذشته میلادی تلاش‌ها برای به بار نشستن کارزار بازگرداندن غنیمت‌های تاریخی از موزه‌های اروپایی به کشورهای مبدا شدت گرفت. سنای فرانسه ماه گذشته با امضای یک لایحه متعهد شد ۲۶ مجسمه را از موزه‌ برانلی پاریس به بنین در غرب آفریقا برگرداند و یک شمشیر عتیقه را به سنگال.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه که از حامیان طرح بازگرداندن عتیقه‌جات تاریخی غارت شده به کشورهای مبدا است، در سال ۲۰۱۷ در توییتی نوشت: میراث فرهنگی آفریقا دیگر نباید در اسارت موزه‌های اروپایی باقی بماند.
گزارشی که دولت وی در سال ۲۰۱۸ منتشر کرد، نشان داد حدود ۹۰ هزار عتیقه متعلق به آفریقا در کلکسیون های هنری و تاریخی موزه‌های فرانسه وجود دارد که تاکنون تنها تعداد کمی از آنها به کشورهای مبدا بازگردانده شده‌اند.
یک معمار اهل نیجریه به نام دیوید آجایه در حال طراحی یک موزه برای نگهداری از برنزهای بنین است که در حال حاضر در موزه بریتانیا و موزه انسان‌شناسی برلین نگهداری می‌شوند. این مجموعه متشکل از یک هزار پلاک فلزی و مجسمه، در سال ۱۸۹۷ به دست سربازان انگلیسی از کاخ سلطنتی پادشاهی بنین به غنیمت گرفته شد.
ظهور مونولیت‌های جنجالی

پس از آن که یک مونولیت مرموز در ماه نوامبر سال جاری (آبان ۹۹) در یوتای آمریکا کشف شد، سازه‌های فلزی مشابه در نقاط مختلف جهان ظاهر شدند. هلیکوپتری که برای شمردن گوسفندان بر آسمان این منطقه در حال پرواز بود، سازه عجیبی که در صحرای یوتا قدبرافراشته بود را دید و گزارش داد. این مونولیت ۹ روز بعد در تاریخ ۲۷ نوامبر (۷ آذر ۹۹) به همان شکل عجیب و غریبی که ظاهر شده بود، به یکباره ناپدید شد و نمونه‌های مشابه آن در دیگر شهرهای آمریکا و کشورهایی چون رومانی، سوئد، انگلیس، آلمان و نیوزیلند ظاهر شدند.  
پس از آنکه فرضیاتی مختلف درباره منشا این مونولیت‌های اسرارآمیز مطرح شد، گروهی هنری به نام مشهورترین هنرمند (The Most Famous Artist) مسئولیت ساخت و نصب مونولیت‌های یوتا و کالیفرنیا را برعهده گرفت و چند نمونه مشابه را هر کدام به قیمت ۴۵ هزار دلار به فروش گذاشت. اما این گروه درباره منشاء نمونه‌ای که در جزیره وایت پیدا شده ابراز بی اطلاعی کرد و گفت: مونولیت دیگر از کنترل ما خارج شده است. خداقوت به تمام آدم فضایی‌هایی که در سراسر جهان به سختی برای اشاعه این افسانه تلاش می‌کنند!
ظاهر شدن این مونولیت‌های اسرارآمیز با رویدادهای فیلم ادیسه فضایی (۲۰۰۱) از استنلی کوبریک مقایسه شده است که در آن از یک مونولیت فضایی به عنوان نمادی تکرارشونده برای نمایش تکامل انسان استفاده می‌شود.
برت هاچینگز خلبانی که اولین مونولیت را در صحرای یوتا کشف کرد در گفت‌وگو با یک رسانه محلی گفت که فکر می‌کند این سازه‌ها کار یک هنرمند موج نو یا یکی از طرفداران سینمای کوبریک باشد.











انتهای پیام/ن

تحولاتی که عرصه فرهنگ و هنر سال ۲۰۲۰ با چالش مواجه کرد.
کد خبر : 3886
گروه : هنر و ادب
تاریخ انتشار : 5 سال پیش
پرینت
کپی لینک کوتاه

برچسب ها

فرهنگ‌ و هنر
چالش‌کرونا
خسارات‌مالی
سال‌۲۰۲۰
هنر کرونایی
سبزوارنیوز

اخبار مرتبط

  • خیام و شیوه زیست ایرانی
  • آیا خلق اثر هنری بدون دخالت انسان می‌تواند معنای هنری و اصالت پذیری داشته باشد؟
  • در حاشیه‌ی نمایشگاه آثار تجسمی خانم گل‌افشانی: خانه‌ی اهل هنر دیار سربداران، از پای‌بست ویران است
  • صدرالدین حجازی در کما است
  • رضا رویگری مجدد سکته کرد
  • محمدعلی بهمنی شاعر غزل‌سرا درگذشت
  • پیکر زهره حمیدی در قطعه هنرمندان بی‌بی‌ سکینه کرج آرام می‌گیرد
  • سینماها از شنبه تا دوشنبه تعطیل شدند
  • بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون درگذشت
  • آلن دلون درگذشت

ویژه ها

  • یخ زدن مرزبان جوان در سرمای منفی ۱۸ درجه

  • قیمت طلا و سکه دوباره تکان خورد

  • کیفیت هوای تهران صبح سه شنبه ۱۱ دی

  • سکه وارد کانال جدید قیمتی شد

  • بارش‌ها در سبزوار ۱۲ درصد کاهش یافت

  • برخورد ۲ دستگاه سواری در سبزوار چهار زخمی داشت

  • قیمت سکه «حساس» شد

  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۴ دی‌ماه ۱۴۰۳

  • ۳.۰۰۰.۰۰۰ تومان سود سهام عدالت برای این افراد واریز شد

  • افزایش قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۳ دی‌ ۱۴۰۳

  • شکارچی غیرمجاز قوچ وحشی در سبزوار دستگیر شد

جدیدترین اخبار

  • حسین علی‌اکبرپور: بیش از 80 درصد تولید و تأمین چرم طبیعی کشور در این شهرک انجام می‌شود

  • خیام و شیوه زیست ایرانی

  • تاراج زمین روستاییان به بهانه طرح ملی راه آهن/ آیا زد و بندی در کار است؟

  • درخشش دختران سبزواری در شانزدهمین کنفرانس تحلیل پوششی داده‌ها و علوم تصمیم

  • آیا خلق اثر هنری بدون دخالت انسان می‌تواند معنای هنری و اصالت پذیری داشته باشد؟

  • استقلال تهران با برتری در قطر مقابل الریان به مرحله حذفی چمپیونزلیگ آسیا صعود کرد

  • خراسانی‌ها نقش موثری در چگونگی ارائه خدمات سازمان بهزیستی کشور داشته‌اند (بخش نخست)

  • یخ زدن مرزبان جوان در سرمای منفی ۱۸ درجه

  • قیمت نان ۲ برابر شد؟

  • قیمت طلا و سکه دوباره تکان خورد

  • این ۶ خوراکی را با موز نخورید

  • معرفی شش مقصد گردشگری محبوب در سال ۲۰۲۵

  • اعلام جزییات ثبت نام سفر عمره مفرده برای ۳ ماه آینده

  • کیفیت هوای تهران صبح سه شنبه ۱۱ دی

  • سکه وارد کانال جدید قیمتی شد

  • کشف حدود ۲ هزار عدد قرص‌ غیرمجاز در سبزوار

  • بارش‌ها در سبزوار ۱۲ درصد کاهش یافت

  • برخورد ۲ دستگاه سواری در سبزوار چهار زخمی داشت

  • آنفلوآنزا در راس ویروس‌های در گردش کشور

  • کشف یک شمشیر شگفت‌انگیز

  • عرضه بنزین سوپر وارداتی تا آخر سال

  • ساعت کاری بانک‌ها تغییر کرد

  • قیمت سکه «حساس» شد

  • ۴۵۰ سبزواری آموزش‌ سوادآموزی دیدند

  • یک عقاب طلایی تحویل محیط زیست سبزوار شد

  • سه بیمارستان سبزوار عنوان درجه یک اعتباربخشی کسب کردند

  • گواهی ولادت الکترونیکی شد

  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۴ دی‌ماه ۱۴۰۳

  • ۳.۰۰۰.۰۰۰ تومان سود سهام عدالت برای این افراد واریز شد

  • این دو اسم رکورددار نام‌های دختران ایرانی

  • افزایش قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۳ دی‌ ۱۴۰۳

  • هر ایرانی صاحب یک امضای دیجیتال می‌شود

  • شکارچی غیرمجاز قوچ وحشی در سبزوار دستگیر شد

  • 104 معتاد متجاهر در سبزوار جمع آوری شد

  • پروازهای فرودگاه سبزوار افزایش یافت

  • 40 درصد از ظرفیت کاروان حج هنوز خالی است

  • سازمان حج و زیارت اطلاعیه داد

  • این مواد خوراکی را صبح‌ها مصرف نکنید

  • برج میلاد تعطیل شد

  • قیمت طلا و سکه افزایش یافت

آرشیو اخبار

پر بازدیدترین اخبار

  • هفته
  • ماه
  • سال
  • فرصت ۳ روزه بیرانوند و ترابی برای بازگشت به پرسپولیس!

  • ۱۰ پژوهشگر دانشگاه سبزوار در زمره دانشمندان برتر جهان

  • پیشنهاد ۲۰ بنای تاریخی سبزوار برای ثبت ملی

  • جزئیات ثبت نام عمره در تهران و ۱۵ استان دیگر

  • چند ایرانی در مراسم حج فوت شدند؟

  • دینار عراق چه قیمتی پیدا کرد؟

  • حدود چهار میلیارد ریال برای مرمت آرامگاه حکیم سبزواری اختصاص یافت

  • رضا رویگری مجدد سکته کرد

  • برج میلاد تعطیل شد

  • سود سهام عدالت در شب یلدا واریز می شود

  • پیشرفت سرشماری کشاورزی سبزوار از ۹۰ درصد گذشت

  • سازمان حج و زیارت اطلاعیه داد

  • قیمت طلا و سکه افزایش یافت

  • سه بیمارستان سبزوار عنوان درجه یک اعتباربخشی کسب کردند

  • ۳.۰۰۰.۰۰۰ تومان سود سهام عدالت برای این افراد واریز شد

  • یخ زدن مرزبان جوان در سرمای منفی ۱۸ درجه

  • 104 معتاد متجاهر در سبزوار جمع آوری شد

  • شکارچی غیرمجاز قوچ وحشی در سبزوار دستگیر شد

  • برخورد ۲ دستگاه سواری در سبزوار چهار زخمی داشت

  • سکه وارد کانال جدید قیمتی شد

  • این ۶ خوراکی را با موز نخورید

  • پروازهای فرودگاه سبزوار افزایش یافت

  • قیمت نان ۲ برابر شد؟

  • 40 درصد از ظرفیت کاروان حج هنوز خالی است

  • یک عقاب طلایی تحویل محیط زیست سبزوار شد

  • کیفیت هوای تهران صبح سه شنبه ۱۱ دی

  • اعلام جزییات ثبت نام سفر عمره مفرده برای ۳ ماه آینده

  • معرفی شش مقصد گردشگری محبوب در سال ۲۰۲۵

  • گواهی ولادت الکترونیکی شد

  • عرضه بنزین سوپر وارداتی تا آخر سال

  • قیمت طلا و سکه دوباره تکان خورد

  • قیمت سکه «حساس» شد

  • استقلال تهران با برتری در قطر مقابل الریان به مرحله حذفی چمپیونزلیگ آسیا صعود کرد

  • یک واحد غیرمجاز طب سنتی در سبزوار مهر و موم شد

  • حقایقی از فواید ویتامین دی برای سلامتی

  • آرشیو خبر
  • آرشیو یادداشت
  • سبزوار
زندگی نامه حاج قاسم سلیمانی از تولد تا شهادتزندگی نامه شهید قاسم سلیمانی pdfزندگی نامه سردار سلیمانی برای کودکانزندگی نامه شهید قاسم سلیمانیتحقیق در مورد حاج قاسم سلیمانیزندگی نامه شهید سلیمانیزندگینامه قاسم سلیمانیخلاصه زندگی نامه سردار سلیمانیزندگی نامه قاسم سلیمانیایرج مهدیانناصر عبداللهیدکتر انوشهشهید قاسم سلیمانیزندگی نامه شهید حاج قاسم سلیمانیزندگینامه حاج قاسم سلیمانیزندگی نامه حاج قاسم سلیمانیزندگینامه شهید قاسم سلیمانیزندگینامه سردار سلیمانیزندگی نامه سردار سلیمانیخبرهای جدید شهرستان سبزوارجدیدترین اخبار سبزوارقانون جدید شهرداری سبزوارشهردار سبزوار کیستسید علی کوشکیمناطق شهرداری سبزواربودجه شهرداری سبزواراخبار شهرداری سبزوارشهرداری سبزوارتیراندازی در سبزواراخبار سبزوار انتخاباتثبت محل سکونتطلال ناجیاتاق اصناف سبزوارخبر های سبزوارمحمد سالاریممنوع التصویر شدن مجری به علت رابطه نامشروعدکتر محمد مصدقشورای شهر سبزوارروسیه توییتر را جریمه کردشاهرخ خانمعجزات آیت الله سیستانیاگر کرونا گرفتیم چه کنیموزیر ورزش استقلال را نابود میکنمدکتر محسن مقدمی کرونا تریاکسبزوار اقتصادیسبزوار سیاسیاستان سبزوارسبزوار رضاییدادگاه میکونوساگر کرونا گرفتیم باید چکار کنیم؟تحقیق و تفحص از نهاد ریاست جمهوری کلید خورداخبار استان سبزواراخبار سیاسی سبزواراخبار روز سبزواراخبار جدید سبزوارشهرستان سبزوارشهر سبزواراستان سبزوارزندگینامه محمود دولت آبادی سبزوارزندگینامه محمود دولت آبادیاخبار سربداراناخبار سبزوارگردشگریگردشگریارزش سهام عدالتبازگشت حاج احمد متوسلیانبازگشت حاج احمد متوسلیانحمید رساییحمید رساییامیر تتلوکمک رسانی به داعشسبزوارآستان قدس رضوی