به گزارش سبزوارنیوز ، محمدعلی ابراهیمی دوست گفت: با تعامل با اداره راهداری و حمل و نقل جادهای سبزوار پل زیرگذر و مسیر دسترسی به این اثر نفیس میراثی بازگشایی شد.
وی ادامه داد: همچنین با تعامل ادارات برق و آب مساله روشنایی اثر و نیز مشکلات مربوط به آب این مجموعه نیز برطرف شد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سبزوار گفت: با همکاری شورای اسلامی روستای خسروجرد و نیز موسسه همت سبز این روستا، موضوع نظافت، ساخت در ورودی و نصب آن و دیگر مسایل نیز به انجام رسید.
ابراهیمی دوست افزود: مصلای تاریخی سبزوار طی تفاهمنامهای به شهرداری واگذار شده است، اما بنا به برخی دلایل از جمله مشکلات حفاظت آن باعث شده است تا کار به خوبی پیش نرود.
ابراهیمی دوست با اشاره به بازپسگیری خانه امین التجار و کاروانسرای فرامرزخان از سازمانهای فعال در این آثار میراثی ادامه داد: تخلیه این مکانها به دلیل فشار مالک شخصی این اماکن بوده و با اخطار دادگستری انجام شده است.
وی ادامه داد: اداره میراث در تخلیه این اماکن نقشی نداشته است و حتی پس از بازپسگیری مکانهای یادشده، پیشنهاد فعالیت سمنها در دیگر آثار به آنان ارائه شد که از آن استقبال نکردند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سبزوار گفت: انتظار میرود سمنهایی که دغدغه میراث این شهرستان را دارند خود، حافظ این آثار باشند اما متاسفانه مشاهده شده که سمنها هنگام تخلیه حتی وسایل و اموال دولتی را با دیگر وسایل خود تخلیه کردهاند.
ابراهیمی دوست با اشاره به نیمهکاره ماندن فعالیتها در یخدانهای سبزوار افزود: کاروانسرای زعفرانیه دچار خرابی شده بود که با توجه به نزدیک بودن ثبت آن ترمیم آن در اولویت قرار گرفت و با توجه به این که مسوول مرمت هر دو اثر یخدانهای سبزوار و کاروانسرای زعفرانیه یک پیمانکار است، ابتدا کاروانسرا ترمیم شد.
وی اضافه کرد: هم اکنون نیز داربستهای یخدانهای سبزوار در حال نصب است و تا آخر این هفته، مرمت این سه یخدان آغاز میشود.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سبزوار گفت: فعالیتهای مختلفی برای احیای آثار دیگر سبزوار از جمله آرامگاه یادبود ملاواعظ کاشفی، مدرسه قدیمی فخریه، و خانه دکترعلی شریعتی انجام شده است.
ابراهیمی دوست افزود: برگزاری مراسم حافظ خوانی و مثنوی خوانی در آرامگاه اسرار توسط سازمانهای مردم نهاد از دیگر اقدامات اداره میراث است.
وی ادامه داد: طرح بازسازی بازار سرپوشیده سبزوار نیز در حال تدوین است که مرمت این اثر نیز به صورت سه جانبه و با همکاری شهرداری و کاسبان بازار انجام خواهد شد.
سبزوار از شهرهای تاریخی و بزرگ خراسان رضوی در غرب این استان است که با هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی، ۶ موزه، جاذبه های طبیعی کوهستانی و کویری، بقاع متبرکه و تولید ۱۵ نوع صنایع دستی و سنتی، ظرفیت قابل توجهی در عرصه گردشگری دارد.
مجموعه تاریخی زعفرانیه، مساجد پامنار و جامع، آرامگاههای حاج ملاهادی سبزواری (اسرار) و کاشفی، مناره تاریخی خسروگرد و مصلای تاریخی بخشی از مکانهای دیدنی این دیار برای مسافران است.
کاروانسراهای بین راهی در حاشیه جاده قدیم ابریشم و تفرجگاههای دلبر، مناطق پناهگاه حیات وحش شیر احمد و پروند از دیگر مکانهای دیدنی سبزوار است.
انتهای پیام/ع