به گزارش سبزوارنیوز، امروزه صنعت سبز گردشگری نقش بسزایی در رونق اقتصادی ایفا میکند. به گونهای که با نگاهی گذرا به کشورهای پیشرو در این حوزه به راحتی می توان به این مهم دست یافت که از طریق گردشگری و توجه به بوم گردی به راحتی می توان شاهد توسعه اقتصادی کشور بود اتفاقی که گویا قرار است طی سال های آتی نیز در کشور ما رخ دهد.
بوم گردی را میتوان یکی از زیر شاخه های اصلی صنعت گردشگری نام برد که تا به امروز متاسفانه به دلیل مهجور بودن چندان مورد توجه گردشگران و یا برخی از مسئولان قرار نگرفته است، که این خود آثار و پیامدهای منفی بسیاری را به دنبال داشته است.از این رو طبق گفته کارشناسان تامین زیرساخت های لازم برای رونق بوم گردی می تواند برگ برندهای برای رشد و شکوفایی روستاهای دور افتاده و همچنین تقویت وضعیت اقتصادی این مناطق شد.
توجه به بوم گردی سدی در برابر مهاجرت
همان گونه که می دانیم که طی سال های گذشته به دلیل افزایش آمار بیکاری در برخی از روستاها شاهد افزایش مهاجرت و در نهایت خالی از سکنه شدن برخی از روستاها بودیم.از این رو میتوان به راحتی این چشم انداز را متصور شد که با توجه به بوم گردی به راحتی می توان مانع از افزایش بی رویه مهاجرت در برخی از روستاها بود، چرا که از این طریق درآمد زایی مناسب برای روستاهای دارای مشکلات اقتصادی به راحتی فراهم خواهد شد. تا جایی که طبق گفته صاحبنظران بوم گردی سنگ بنای توسعه پایدار در جوامع روستایی است.
انتقال فرهنگ در سایه توجه به بوم گردی
بدیهی است که یکی دیگر از مزایای توجه به بوم گردی را میتوان انتقال فرهنگ سنت و آداب و رسوم اصیل ایرانی دانست. تا جایی که در صورت تحقق این مهم حفظ ارزش های اصیل ایرانی، آداب و رسوم و مواردی از این دست مهیا خواهد شد. اتفاقی که تا به امروز به دلیل سهل انگاری و کم توجهی به وادی فراموشی سپرده شده است، که ادامه داشتن این روند می تواند زنگ خطری جدی برای اقتصاد کشور به حساب آید.
جای خالی آموزش برای توسعه بوم گردی
پرواضح است که عدم ارائه آموزش های لازم و مناسب را میتوان یکی از دلایل توسعه نیافتن صنعت بوم گردی عنوان کرد چرا که طبق ادعای فعالان این حوزه تابع امروز آموزش های لازم، مناسب به فعالان و یا متقاضیان ورود به این حرفه از سوی مسئولان امر ارائه نشده است که این خود در توسعه نیافتن و یا حتی پسرفت بوم گردی نقش بسزایی ایفا می کند.به عبارت ساده تر اجرای سلیقهای، بدون نظارت و اعمال فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در این حوزه امروزه به عنوان موضوع اصلی توسعه بوم گردی شناخته شده است.
از سوی دیگر باید یادآور شد که ارائه تسهیلات، کاهش و یا حذف بروکراسی اداری پیچیده را می توان در زمره مهمترین عوامل توسعه بوم گردی عنوان کرد، چرا که تا به امروز بسیاری از متقاضیان فعالیت در این حوزه تنها به دلیل فراهم نشدن شرایط فوق از فعالیت منصرف شدهاند که این خود نشان از جای خالی توجه برخی از مسئولان به مشکلات جدی حوزه مورد بحث دارد.
تجربه نامناسب از بوم گردی
باید در نظر داشت که بر اساس نظرسنجیهای صورت گرفته بسیاری از افراد خاطره چندان خوشایندی از بوم گردی ندارند که علت اصلی آن را میتوان در کیفیت بسیار پایین خدمات ارائه شده نظافت و همچنین عدم ارائه سرویس مناسب عنوان جستجو کرد. اما این در حالی است که در بیشتر موارد به دلیل قیمت پایین بوم گردی مورد توجه برخی از گردشگران قرار می گیرد هرچند طبق تحقیقات صورت گرفته بیشتر افراد تنها یک بار بوم گردی را تجربه می کند و به دلیل نبود امکانات مناسب دیگر تمایل چندانی برای بوم گردی ندارند که این خود می تواند بسیار خطرناک باشد.
در پایان باید خاطرنشان کرد با توجه به اینکه در شرایط موجود تکیه بر درآمدهای نفتی چندان امیدوارکننده نیست.از این رو به راحتی می توان با توسعه و رونق بوم گردی نه تنها شاهد شکوفایی و رونق روستاهای دور افتاده شد بلکه به رونق اقتصادی نیز دست یافت.