به گزارش سبزوارنیوز ، اولین بارش شهابی در سال ۲۰۲۳، بارش شهابی کوادرانتی است، نام بارش شهابی ربعی یا کوادرانت از صورت فلکی کوچک ربع(به معنای یک چهارم ) گرفته شده است، این صورت فلکی امروز وجود ندارد، زیرا در تقسیم بندیهای جدید صور فلکی بخشی از آن به صورت فلکی عوا و بخشی دیگر به دب اکبر داده شده است، اما این بارش همچنان به نام صورت فلکیاش شناخته میشود که کانون این بارش در نزدیکی ستاره بتا-عوا قرار دارد.
منشا بارش شهابی ربعی سیارک ۲۰۰۳ EH۱ است که از دنباله دار C/۱۴۹۱ Y۱ جدا شده که هر سال در نیمه دی ماه ذرات باقیمانده از این سیارک در مدار زمین، وارد جو میشوند و با سوختن شهابوارهها در جو، بارش شهابی اتفاق میافتد.
این بارش معمولاً در روز ۱۱ دی ماه یا روز کریسمس آغاز میشود و در ۱۳ و ۱۴ دی به اوج میرسد و در ۱۷ دی ماه پایان مییابد، کوتاه بودن بازه زمانی این بارش نشاندهنده نازک بودن توده ذرات باقی مانده از این بارش است و اگر مدار سیاره زمین کمی جابهجا شود، تعداد شهابهای این بارش به شدت کم و زیاد خواهد شد.
برای اینکه از این بارش شهابی بهترین بهره را ببرید و بیشترین ستارههای دنبالهدار و در حال سوختن را در این بارش شهابی نظارهگر باشید، باید یک منطقه از آسمان تاریک با حداقل آلودگی نوری و افقی روشن پیدا کنید، چرا که این بارش شهابی در هر کجای جهان که شب باشد، قابل مشاهده است.
انتهای پیام/ع