پایگاه خبری تحلیلی دیار سربداران

جست‌وجویی در ریشه‌های یک موسیقی دان,سبزوار نیور,اخبار جدید و روز شهرستان,استان سبزوار,سیاسی,اجتماعی,جست‌وجویی در ریشه‌های یک موسیقی دان,فرهنگی,ورزشی,گردشگری,شهری,اقتصادی,سلامت,جست‌وجویی در ریشه‌های یک موسیقی دان

Sabzevar News
  • خانه
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • گردشگری
  • هنر و ادب
  • اجتماعی
  • ورزش
  • یادداشت
  • سلامت
  • ویژه
  • درباره ما
  • تماس با ما
Friday , May 20 , 2022
صفحه نخستاخبارجست‌وجویی در ریشه‌های یک موسیقی دان

اختصاصی

  • دولت کامیاب و ملت فقیر

    دولت کامیاب و ملت فقیر

  •  این طرح، خیانت به تاریخ و تمدن ایران است!

     این طرح، خیانت به تاریخ و تمدن ایران است!

  • چرا نیکوکاری این روزها به یک ژست تبدیل شده!؟

    چرا نیکوکاری این روزها به یک ژست تبدیل شده!؟

  • فرهاد مجیدی، حالا الگوی ورزشی نیست، او الگوی نقد سیاسی و اجتماعی است

    فرهاد مجیدی، حالا الگوی ورزشی نیست، او الگوی نقد سیاسی و اجتماعی است

  • با جوک و لطیفه نمی توان صعود کرد!

    با جوک و لطیفه نمی توان صعود کرد!

  • سناریوی کثیف برای نرسیدن ایران به قطر

    سناریوی کثیف برای نرسیدن ایران به قطر

یادداشت

  • سکه قهرمانی را بنام استقلال ضرب کنید

    سکه قهرمانی را بنام استقلال ضرب کنید

  • قهرمان هنوز دلچسب بازی نمی کند!

    قهرمان هنوز دلچسب بازی نمی کند!

  • برجام را امضاء کنید و از روسیه فاصله بگیرید

    برجام را امضاء کنید و از روسیه فاصله بگیرید

  • حقوق زنان در تآتر شهر

    حقوق زنان در تآتر شهر

  • جام جهانی عرصه دوستی با جهانیان است

    جام جهانی عرصه دوستی با جهانیان است

  • ورزش زنان را محدود نکنید، به جای تشویق تعلیق کردند!

    ورزش زنان را محدود نکنید، به جای تشویق تعلیق کردند!

زنده کردی به شور شهنازت

جست‌وجویی در ریشه‌های یک موسیقی دان

جست‌وجویی در ریشه‌های یک موسیقی دان

سربداران- مهرشاد متین‌فر نوشت: به‌تازگی پنجمین سالگرد روزی را طی کردیم که شهنواز موسیقی ایرانی دفتر تارش را بست.

به همین مناسبت عزمم را جزم می‌کنم در سیر و سیاحتی در «تخت‌فولاد» اصفهان  تایاد، خاطره و عطر نغمه های شهناز را برای خودم زنده سازم. هرچند جلیل شهناز در قطعه هنرمندان بهشت‌زهرای تهران مدفون است، ولی اهل ذوق و معرفت که باشیم، می‌توانیم در بسیاری از نقاط اصفهان (زادگاه شهناز) عطر وجودش را بیابیم؛ زیرا از خانواده و نزدیکانش گرفته تا بسیاری از دوستان او در تکیه‌های مختلف تخت‌فولاد مدفون هستند.

پس این بار تلاش می‌کنم شهناز را نه در کتاب‌ها، منابع و گفته‌ها، بلکه در کتاب مجسم تخت‌فولاد بیابم تا بتوانم بر روی ابعاد مختلف زندگی هنری جلیل شهناز و نیز خاستگاه سبک و سیاق اعجاز آمیز او تأملی داشته باشم.

در راه تخت‌فولاد هستم و سیاحت خود را نخست از تکیه «میرفندرسکی» آغاز می‌کنم. جایی که در گوشه گوشه‌اش می‌توانی شهناز را بیابی، ببینی و بشنوی. تکیه میر، یادگاه خاندان شهناز است.

پدر، مادر و دو برادر جلیل شهناز (حسین آقا و علی آقا) و نیز عموی او غلامرضا خان سارنج (نوازنده کمانچه) در این تکیه مدفون هستند.در خیابان واله اصفهانی قدم‌زنان درحالی‌که نغمه های شهناز را در ذهنم مرور می‌کنم به تکیه میرفندرسکی می‌رسم.

تکیه میرفندرسکی (مربوط به دوره صفوی) صحن وسیع مستطیل شکلی دارد و برخلاف تکیه‌های دیگر تخت‌فولاد، قبر میرفندرسکی در فضای باز صحن و در ضلع غربی آن واقع‌شده است.

با چشمان خود به دورتادور صحن تکیه خیره می‌شوم؛ از درهای ارسی قدیمی با پنجره‌ها و شیشه‌های مشبک رنگی گرفته تا حوض باصفایی در کنار مزار میرفندرسکی و نیز انبوهی از حجاری‌های بسیار زیبای برخی سنگ مزارها و البته درختان کاج سر به فلک کشیده، همگی یادگارانی مانده از سال‌های دور، روح تازه‌ای در کالبد من می‌دمند.

در جوار مزار میرفندرسکی (سمت غربی آن) نخست به قبر «حسین آقا شهناز» می‌رسیم. حسین آقا موسیقی را نزد پدرش شعبان‌خان شهناز و سید رحیم اصفهانی تلمذ کرده است.

گفته‌شده او نوازنده‌ای توانمند بوده و در محافل موسیقی شرکت می‌کرده و معلمی برادرش جلیل شهناز را هم بر عهده داشته است. جلیل شهناز در مورد شیوه تارنوازی حسین آقا معتقد بود او مضراب‌های پخته و سنجیده‌ای داشت و بسیار سلیس و روان ‌ساز می‌زد.

حسین شهناز در سال‌های جوانی به خاطر بیماری ذات الجنب در سال ۱۳۱۸ خورشیدی درگذشت. مرحوم استاد مهدی نوایی (نوازنده برجسته نی و شاعر) در رثای او ماده‌تاریخی سروده که متضمن برخی دستگاه‌ها و اصطلاحات موسیقی بوده و روی مزار او حکاکی شده است.

چند متر آن‌سوتر به سمت ضلع شمالی تکیه به قبر مربع‌شکل کوچک و خردشده‌ای می‌رسیم که تکیه‌بان سالخورده می‌گفت اینجا مزار مادر جلیل شهناز  است.

گفته‌شده مادر شهنازها نتوانسته بوده داغ فرزندش را تحمل کندو چند روز پس از درگذشت حسین‌آقا مادر نیز خود را به فرزندش می‌رساند. آرام‌آرام به سمت بخش میانی صحن حرکت می‌کنم. در دو طرف مسیری که قدم می‌زنم درختان کاج بلند سر به فلک کشیده‌ای قرار دارند. در میانه صحن به یاد گفته‌ای از جلیل شهناز در یک مصاحبه می‌افتم که می‌گفت: «من‌بعد از تحصیلات ابتدایی از ۱۲ سالگی ساز می‌زدم. دو برادر به نام حسین و علی داشتم. زمانی که از مدرسه برمی‌گشتم دوزانو جلوی برادر بزرگم حسین آقا می‌نشستم و ساعت‌ها به تمرینات و نواخته‌های او گوش می‌دادم و هر چه ایشان می‌نواخت، من با گوش کردن فرامی‌گرفتم.»

همچنین به خاطر آوردم جلیل شهناز در مصاحبه‌ای دیگر ذکر کرده از ۱۲ ‌سالگی هم‌زمان از هر دو برادرش تلمذ می‌کرده و نواختن ضرب را نیز به تشویق برادرش حسین آقا شروع می‌کند. شهناز ذکر کرده بود در چهارده‌سالگی موفق می‌شود در برنامه‌ای در اردیبهشت در چهارباغ‌بالای اصفهان با تنبک خود، تار علی‌اکبر خان شهنازی و آواز تاج اصفهانی را همراهی کند.

بنا بر گفته او، علی‌اکبر خان در آن برنامه آهنگ «به اصفهان رو» (سروده ملک‌الشعرای بهار) را اجرا می‌کند و تاج نیز آوازی را با شعر کلیم کاشانی با این مطلع می‌خواند: «امسال نوبهار قدم بیشتر گذاشت...» در جوار تکیه بختیاری‌ها (در سمت جنوب شرقی تکیه میر) به مزار پدر شهنازها، شعبان‌خان شهناز می‌رسم.

شعبان‌خان از زمره نوازندگان بزرگ عصر خویش به شمار می‌رفته و در نواختن سنتور، سه‌تار و برخی سازهای دیگر تبحر داشته است. گفته‌شده او در ادوار موسیقی و شناخت گوشه‌های ردیف دستگاهی و دانستن اصطلاحات قدیمی مهارت داشته است. جلیل شهناز در مورد پدرش گفته بود: «پدرم با بیشتر آلات موسیقی آشنایی داشت و در نوازندگی سنتور و سه‌تار صاحب سبک بود و زندگی خود را یکسره وقف موسیقی کرده بود.

او از مال و مکنت جهان نصیبی نبرد، اما در عوض درس بی‌نیازی، مناعت‌طبع و همچنین عشق به موسیقی و حرمت به ساز را از مکتب پدر آموختیم.» دستی به روی سنگ‌ قبر کوچک او می‌کشم و برگ‌ها و تکه‌هایی از گل‌ولای را پاک می‌کنم تا اینکه تاریخ فوتش پدیدار می‌شود: سوم آذر سال ۱۳۲۳ خورشیدی.

حال به سمت ضلع شرقی و منتهی‌الیه صحن می‌رسم؛ جایی که یکی دیگر از برادران شهناز یعنی «علی آقا شهناز» مدفون است. او نیز از نوازندگان برجسته تار بوده و جلیل شهناز در مصاحبه‌ای در مورد او گفته: «درباره برادرم علی همین‌قدر بگویم که در نواختن تار کم‌نظیر بود. مضراب‌های تند و سریعی داشت، طوری که با چشم نمی‌شد مضرابش را دید.»

روی سنگ مزار علی شهناز تاریخ درگذشت او ۴ دی ۱۳۴۳ حک‌شده است. در کنار یکی از آرامگاه‌های صحن می‌نشینم و به مزار خاندان شهناز نگاه می‌کنم. اکنون در این لحظه در اطراف من نخستین اساتید جلیل شهناز دیده می‌شوند. (شعبان‌خان و برادرانش حسین و علی) جلیل شهناز در ادامه مصاحبه می‌گوید: «زمانی پدر من از برادر بزرگم سوال کردند که کدام‌یک از شما بهتر ساز می‌زنید؟ حسین آقا گفتند: خودم که به ردیف کاملا مسلط هستم و بسیار تمرین کرده‌ام. علی بسیار قوی، سریع و چابک ساز می‌زند و برادر کوچکم جلیل، خیلی شیرین، ملیح و باحال ساز می‌زند.»

اما آخرین هنرمندی که از خاندان شهناز در این تکیه مدفون است، عموی او مرحوم غلامرضا خان سارنج (نوازنده مشهور کمانچه) است. به‌طرف بزرگ‌ترین و کهن‌ترین درخت کاج تکیه میر حرکت می‌کنم. درختی که تکیه‌بان آنجا می‌گوید حدود ۵۰۰‌، ۴۰۰ سال قدمت دارد و تازگی طوفانی پس از قرن‌ها کمر آن را خم کرده است. در نزدیکی این درخت مزار مرحوم سارنج دیده می‌شود.

سارنج سال‌ها با هنرمندانی همچون اکبرخان نوروزی، علی و جلیل شهناز، حسن کسایی و جلال تاج اصفهانی همکاری داشته است. این هنرمند در ۶ بهمن ۱۳۳۵ خورشیدی درگذشته است.از کنار مزار او بلند می‌شوم و تصمیم می‌گیرم از تکیه میر بیرون بروم اما در آخرین دقایق حضورم در این تکیه ساز شهناز را به گونه دیگری می‌شنوم؛ گویی در صدای ساز او اصوات دیگری نیز نهفته بود.

نواهایی که همان ریشه‌های موسیقایی جلیل شهناز هستند و در یک‌کلام باید گفت او عصاره و چکیده تمامی آن‌ها بود. بیهوده نیست که جلیل شهناز خود را در متن موسیقی می‌دانست. او در مصاحبه‌ای گفته بود: «من در متن موسیقی به دنیا آمدم. تا چشم باز کردم و وجود خودم را شناختم همه‌چیز رنگ و بوی موسیقی داشت. موسیقی مرا با خودش برد؛ این خاصیت موسیقی است. درونی می‌شود و در وجود انسان رسوخ می‌کند. من افسون‌زده موسیقی بودم و عشق به این ساز و این نغمه‌ها به زندگی من شکل داد... این‌گونه بود که موسیقی مثل یک سرنوشت به سراغ من آمد و مرا با خودش برد.»

از تکیه میرفندرسکی بیرون آمدم و تصمیم داشتم به چند تکیه دیگر سر بزنم؛ چراکه در هر مکانی می‌توانستم صدای موسیقی او را بشنوم. درحالی‌که قدم می‌زدم با هدفون گوشی همراهم یکی از اجراهای تاج اصفهانی را همراه با نوازندگی شهناز و کسایی گوش می‌کردم. همین‌طور که مست نغمه‌های روح‌افزای موسیقی بودم از تکیه خاتون‌آبادی و آغاباشی رد شدم و به تکیه «سیدالعراقین» رسیدم.

به در ورودی که رسیدم هدفون را از گوشم برداشتم. چراکه حال بر این بودم به دیدار صاحبان این صداها بروم. نخست به مزار تاج اصفهانی رفتم و هر آنچه شنیده بودم را در فضای آنجا دیدم و حس کردم. آن‌سوتر دو تن از صاحبان این نغمه‌ها هم بودند؛ حسن کسایی و جلیل شهناز.

هرچند شهناز در قطعه هنرمندان تهران آرمیده ولی دوستداران هنرش در اصفهان، سنگ مزار یادبودی برای او در کنار مزار حسن کسایی گذاشته بودند. امروز به زیبایی، مکان به مکان و از گوشه‌ای به گوشه دیگر می‌توانستم جلیل شهناز را در شهر خودش دوباره بازخوانی کنم. در ذهنم نهیب صدای تاج را می‌شنیدم که در کنارش یاران همیشگی‌اش شهناز و کسایی می‌نواختند. مثلث طلایی جاودان موسیقی ایرانی، یارانی که به آن‌ها «یاران ثلاث» می‌گفتند.

همچنان‌که نغمه‌های موسیقی آن‌ها پیشواز راهم بود، از تکیه سیدالعراقین بیرون آمدم و به‌طرف خیابان فیض حرکت کردم. در همان مسیر در تکیه امام‌جمعه به مزار یکی دیگر از تارنوازان نامی اصفهان یعنی استاد «علیخان ساغری» (واقع در تکیه امام‌جمعه) رسیدم. پس از خواندن حمد و سوره‌، نگاهی به آسمان کردم. آسمانی که رو به سرخی می‌رفت. چون هوا به تاریکی نزدیک می‌شد تصمیم گرفتم این سیاحت را قدم‌زنان تا بقعه بابا رکن‌الدین ادامه دهم و دیدن مزار دو نوازنده دیگر تار یعنی عباس سروری و عبدالحسین برازنده را به فردا بسپارم.

اما تا رسیدن به آرامگاه بابا رکن‌الدین پانزده دقیقه‌ای وقت داشتم و در این مسیر به مهم‌ترین سوالی فکر کردم که همواره در طی سال‌های اخیر برای من مطرح بود. پرسش این بود که خاستگاه نوازندگی جلیل شهناز به کجا برمی‌گردد و او تحت تأثیر کدام مکتب و سبکی نوازندگی کرده است؟

همواره شاهد بودم با این مسئله به‌صورت گذرا و گاه سطحی و نادرست برخورد شده و به‌طورکلی از برخی ریشه‌های نوازندگی او غفلت شده است. در بسیاری از نوشته‌ها قیدشده جلیل شهناز موسیقی را از حسین شهناز (در اصفهان) و عبدالحسین شهنازی (در تهران) آموخته است. اگر بخواهیم نگاه عمیق و دقیقی به پاسخ این مسأله داشته باشیم، باید خاستگاه نوازندگی او را به دو سبک و شیوه نوازندگی مرتبط کرد.

نخستین خاستگاه نوازندگی جلیل شهناز، سنت تارنوازی قدیم شهر اصفهان است. در گذشته در این شهر سنت تارنوازی پویا و متنوعی وجود داشته است. از سبک و سیاق نوازندگان شاخص اصفهان در آن دوره (همچون اکبر خان نوروزی، حسین و علی شهناز، علیخان ساغری، عباس سروری، عبدالحسین برازنده و ...) گرفته تا شیوه و عطر و بوی نوازندگان کلیمی و نوازندگان مطرب اصفهان.

اما دومین خاستگاه نوازندگی شهنواز موسیقی ایران به سبک‌ها و شیوه‌های نوین آن دوره ازجمله سبک و سیاق تارنوازی عبدالحسین شهنازی و تا حدی لطف‌الله مجد مربوط می‌شود. به بیانی دیگر می‌توان گفت دومین خاستگاه نوازندگی او به مکتب استاد ابوالحسن صبا مربوط می‌شود. به‌طورکلی مکاتب موسیقی ایرانی در یک سده اخیر را می‌توان به سه مکتب خاندان فراهانی (با رویکرد سنت‌گرایانه)، مکتب کلنل علینقی وزیری (با توجه داشتن به برخی مؤلفه‌های موسیقی غربی) و مکتب استاد ابوالحسن صبا (مکتبی بینابینی میان دو مکتب قبلی) تقسیم‌بندی کرد.

وقتی صحبت از مکتب صبا می‌شود، منظور اشاره به سبک و سیاق نوازندگی ابوالحسن صبا نیست؛ بلکه در اینجا صبا را به‌عنوان یکی از شاخصه‌های تفکری در نظر می‌گیریم که در آن زمان از تقابل دو مکتب سنت‌گرا و تجددگرا شکل گرفت. نوازندگان رادیو و برنامه گل‌ها بهترین نمونه‌هایی هستند که برای مکتب صبا می‌توان نام برد.

جلیل شهناز و حسن کسایی دو همشهری و یار قدیمی هستند که دومین خاستگاه نوازندگی‌شان به مکتب صبا برمی‌گردد. اما ذکر این نکته مهم است که ریشه‌های نوازندگی شهناز در سنت تارنوازی اصفهان به نوازندگان نوین تارنوازی تهران شباهت‌هایی دارد. در هر دو سبک و سیاق نوازندگی به مولفه‌هایی همچون اولویت زیباجلوه‌گرشدن نغمه‌های موسیقی و بیان احساسات به ردیف‌های موسیقی و تکنیک‌های نوازندگی مربوط می‌شود. به بیانی دیگر باید گفت در این شاخصه ردیف‌های موسیقی و تکنیک‌های نوازندگی همگی در خدمت شیوه بیان زیبای موسیقایی هستند.

شهناز از سال ۱۳۲۴ مقیم تهران می‌شود که با توجه به سال تولدش (۱۳۰۰ خورشیدی) در آن زمان ۲۴ ساله بوده و این نقل‌مکان در موقعی صورت گرفته که او جوان نوازنده توانمندی بوده و در واقع به‌عنوان عصاره و چکیده سنت تارنوازی اصفهان پا به تهران گذاشته و بعدها از سبک و سیاق هنرمندان شاخص آن شهر در دوره رادیو نیز تأثیر می‌پذیرد.

در حال مرور به یک‌عمر نوازندگی جلیل شهناز بودم که به بقعه بابا رکن‌الدین تخت‌فولاد رسیدم. در اینجا هنرمندی مدفون است که بنا به گفته حسن کسایی، تار جلیل شهناز بسیار تحت تأثیر نوازندگی اوست: آری! اکبر خان نوروزی! هنرمندی که البته سال‌های سال مزارش گمنام مانده بود تا اینکه پس از تلاش‌های آقای حسین قربانیان مکان دفن این هنرمند مشخص شد و در سال ۹۶ سنگ مزاری برای او گذاشته شد.درحالی‌که به مزار اکبرخان خیره شده بودم، بادی وزیدن گرفت و من بی‌اختیار یاد کلام استاد کسایی افتادم که در نواری از خودش و جلیل شهناز می‌گفت؛ روزی که برای نخستین بار سر مزار اکبر خان رفته بودند، روی قبر دستمال ابریشمی که اکبر خان با آن نوازندگی می‌کرد را مشاهده کردند؛ درحالی‌که تکه سنگی روی آن قرار داشت که با وزیدن باد شروع به رقصیدن کرد؛ درست مانند روزهایی که این دستمال ابریشمی در دستان اکبر خان موقع تارنوازی شروع یه رقصیدن می‌کرده است.

کسایی در پایان به این مهم اشاره می‌کند که ای‌کاش می‌توانستیم موسیقی را ببینیم. من هم امروز به مناسبت نزدیک شدن به سالروز درگذشت جلیل شهناز، سیر و سیاحتی در برخی تکیه‌های تخت‌فولاد داشتم تا بتوانم شهناز و نغمه‌هایش را ببینم و امروز شهنازِ شهنواز را در جا تا جای تخت‌فولاد اصفهان دیدم و شنیدم. روزی که شهناز تجسم کامل داشت.

 

 

 

انتهای پیام/د

جست‌وجویی در ریشه‌های یک موسیقی دان.
کد خبر : 226
گروه : هنر و ادب
تاریخ انتشار : 2 سال پیش
پرینت
کپی لینک کوتاه

برچسب ها

جلیل شهناز
حسن کسایی
علی اکبرخان
مرحوم تاج اصفهانی
تار شهناز
تخت فولاد اصفهان
قطعه هنرمندان بهشت زهرا
غلامرضا خان سارنج
تکیه میرفندرسکی
مرحوم استاد مهدی نوایی
آهنگ به اصفهان رو
ملک الشعرا بهار
موسیقی ایرانی
سبزوارنیوز
ابوالحسن خان صبا

اخبار مرتبط

  • نخستین جشنواره بازیگری تک با حضور 70 هنرمند و هنرجو به زودی برگزار می شود
  • بازیگر برنده اسکار درگذشت
  • «جین کمپیون» بهترین کارگردان سال شد
  • فرانسه چندین اثر هنری را از نمایشگاه روس پس گرفت
  • مونا و مارال فرجاد عزادار شدند
  • قیمت‌های جدید بلیت‌ سینما اعلام شد
  • فینالیست «عصر جدید» خواننده «نجلا» شد
  • اعلام ترکیب نهایی فیلم‌های اکران نوروزی
  • رقابت «زنگ تفریح» در جشنواره آمریکایی
  • جان استال، بازیگر «بازی تاج و تخت» درگذشت

ویژه ها

  • تازه ترین قیمت ها از انواع برنج داخلی و خارجی-جدول

  • دادگاه چینی: ارز دیجیتال ارزش اقتصادی دارد

  • آبروی ناصر حجازی را مفروش!

  • یک فوتی و سه مصدوم در حادثه واژگونی یک خودرو سواری

  • رتبه نخست دانشجوی دانشگاه حکیم در مسابقات بنیاد ملی نخبگان

  • تولد نوزادان چهار قلو در آبادان

  • سکه ۲۰۰ هزار تومان ارزان شد

  • توفان سبزوار را درنوردید

  • تمرین پرسپولیس برای دربی

  • سکه ۱۲ میلیون و ۵۷۰ هزار تومان شد

  • مرگ ۹۹۹ نفر در تصادفات نوروزی سال ۱۴۰۰

جدیدترین اخبار

  • دولت کامیاب و ملت فقیر

  •  این طرح، خیانت به تاریخ و تمدن ایران است!

  • دانشگاه حکیم سبزواری توانایی میزبانی از اردوی تیم‌های مختلف ملی کشور را دارد

  • نماد باشگاه استقلال آماده بازگشایی مجدد است/مردم می‌توانند سهام خود را مبادله کنند

  • شیوع یک ویروس بسیار مسری که به صورت یک سرماخوردگی ساده شروع می‌شود

  • تازه ترین قیمت ها از انواع برنج داخلی و خارجی-جدول

  • دادگاه چینی: ارز دیجیتال ارزش اقتصادی دارد

  • اقدام خداپسندانه یکی از واحدهای صنفی در سبزوار

  • شبکه سراسری تعاون روستایی برای کمک به اجرای طرح نظام یارانه ای کشور آماده است

  • نفع مصرف کنندگان در رقابتی شدن کل زنجیره تولید صنایع لبنی است!

  • سبزوارنیوز دومین دوره وورکشاپ خبر را برگزار می کند

  • رئال مادرید تنها یک امتیاز برای قهرمانی لالیگا نیاز دارد/ منچسترسیتی در موقعیتی شکننده

  • عرب، دستیار ارشد رییس هیات عامل صندوق بیمه حوادث ساختمان شد

  • آبروی ناصر حجازی را مفروش!

  • نخستین جشنواره بازیگری تک با حضور 70 هنرمند و هنرجو به زودی برگزار می شود

  • چند نقطه حادثه خیز راههای استان اصلاح شد

  • یک فوتی و سه مصدوم در حادثه واژگونی یک خودرو سواری

  • رتبه نخست دانشجوی دانشگاه حکیم در مسابقات بنیاد ملی نخبگان

  • اصلاح نظام بانکی، با انتشار فهرست ابربدهکاران بانکی محقق خواهد شد

  • رئیس سازمان زندان‌ها خبر داد: اشتغال پایدار و مولّد در زندان‌ها کلید می‌خورد

  • رقابتهای هندبال در کازرون، کرمان، اصفهان و تهران

  • فعالیت افراد مشهور در فضای مجازی باید قانونمند شود!

  • قیمت تولیدکننده و مصرف کننده روی کالاها از ابتدای اردیبهشت همزمان درج می‌شود

  • بهای سکه ۱۳ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان شد

  • تیراندازان با 4 مدال از جام برزیل برگشتند

  • راهکارهای ۱۰ گانه رئیس قوه قضاییه برای کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری

  • تسهیلات سرمایه در گردش ۶۶ درصدی برای تامین سرمایه بنگاه‌های اقتصادی

  • چرا نیکوکاری این روزها به یک ژست تبدیل شده!؟

  • فرهاد مجیدی، حالا الگوی ورزشی نیست، او الگوی نقد سیاسی و اجتماعی است

  • خداییان: باهدف حمایت از سرمایه‌گذاری‌های مشروع، از فعالان اقتصادی حمایت می‌شود

  • مسابقات والیبال به مناسبت هفته کارگر در سبزوار

  • بررسی ۶۳۸ پرونده اعم از صدور پروانه و تخلف مراکز بهزیستی

  • افزایش حقوق بازنشستگان و کارگران از اردیبهشت امسال اعمال خواهد شد

  • تصمیم مهم؛ آیا فوتبال 100 دقیقه ای می شود!؟

  • آیا می‌دانید چگونه از وکیل خود شکایت کنید؟

  • آمادگی دستگاه‌ها جهت ثبت درخواست و صدور مجوز الکترونیکی کسب وکار اعلام شد

  • میلاد محقق: بحران هویت، ریشه اصلی مشکلات در حوزه های مختلف فرهنگی کشور است

  • کریدور غرب به شرق، رودخانه‌ای عظیم که سهم سبزواری‌ها از استحصال، تقریبا هیچ است!

  • علیرضا نودهی، سرمربی موفق تیم ملی کبدی عراق، حالا از سوریه و اردن هم پیشنهاد دارد

  • با جوک و لطیفه نمی توان صعود کرد!

آرشیو اخبار

پر بازدیدترین اخبار

  • هفته
  • ماه
  • سال
  • دانشگاه حکیم سبزواری توانایی میزبانی از اردوی تیم‌های مختلف ملی کشور را دارد

  • دولت کامیاب و ملت فقیر

  •  این طرح، خیانت به تاریخ و تمدن ایران است!

  • دانشگاه حکیم سبزواری توانایی میزبانی از اردوی تیم‌های مختلف ملی کشور را دارد

  • دولت کامیاب و ملت فقیر

  • رئال مادرید تنها یک امتیاز برای قهرمانی لالیگا نیاز دارد/ منچسترسیتی در موقعیتی شکننده

  • آبروی ناصر حجازی را مفروش!

  • عرب، دستیار ارشد رییس هیات عامل صندوق بیمه حوادث ساختمان شد

  • نماد باشگاه استقلال آماده بازگشایی مجدد است/مردم می‌توانند سهام خود را مبادله کنند

  • تازه ترین قیمت ها از انواع برنج داخلی و خارجی-جدول

  • سکه قهرمانی را بنام استقلال ضرب کنید

  • شیوع یک ویروس بسیار مسری که به صورت یک سرماخوردگی ساده شروع می‌شود

  •  این طرح، خیانت به تاریخ و تمدن ایران است!

  • اقدام خداپسندانه یکی از واحدهای صنفی در سبزوار

  • سبزوارنیوز دومین دوره وورکشاپ خبر را برگزار می کند

  • قهرمان هنوز دلچسب بازی نمی کند!

  • دادگاه چینی: ارز دیجیتال ارزش اقتصادی دارد

  • نفع مصرف کنندگان در رقابتی شدن کل زنجیره تولید صنایع لبنی است!

  • شبکه سراسری تعاون روستایی برای کمک به اجرای طرح نظام یارانه ای کشور آماده است

  • تاریخ اجرای لایحه رتبه‌ بندی معلمان از ابتدای سال آینده 1401 اجرایی خواهد شد

  • حداقل حقوق معلمان در سال ۱۴۰۱ معلوم شد

  • فواید شگفت انگیز ایستادن روی یک پا

  • واریز 100 هزار تومان یارانه طرح حمایت معیشتی

  • حادثه قتل فجیع زن جوان اهوازی و گرداندن سر او در شهر

  • گزارش ویژه از یک زوج جوان موفق که نمایندگی تیپاکس را در سبزوار در اختیار دارند

  • نتایج روز دوم دیدارهای مرحله گروهی هندبال قهرمانی آسیا در عربستان

  • زندگی نوشت کوتاه از حسن سیدآبادی (تولد ۱۳۴۱ در سبزوار)

  • مریم فیروز، دختر فرمانفرما

  • رییس دانشگاه علوم پزشکی بجای تجهیز دفترش، مرکز درمانی سلامت ریوند را دریابد

  • آیا کسر شش امتیاز از پرسپولیس تهران قطعی می شود؟

  • تعیین حقوق جانبازان معسر غیر حالت اشتغال

  • دو فوتی در تصادف محور سبزوار-بردسکن

  • کدام کاندید بیشترین رای را دارد؟

  • قربانعلی کلمیشی: علی اصغر عنابستانی گفته است «با خاک یکسان ات می کنم»!

  • آیا کاهش سهم دختران از حقوق بازنشستگی پدر قانونی است؟

  • شهادت دو خلبان و فوت یک شهروند تبریزی در حادثه سقوط جنگنده

  • باورهایی که آرامش زندگی‌مان را نابود می‌کنند!

  • او هم مثل مجاهد خذیراوی یک قربانی است

  • شبانی که سگ گله اش را مثله کرد!

  • با حکم دادگستری استان، دفاتر موسسه آبادانی دیار سربداران پلمب شد

  • یادداشت پروفسور سیدحسن امین به بهانه درگذشت ابوالحسن بنی صدر

  • فرهاد حمیداوی مالک شهرخودرو مشهد بازداشت شد

  • افشاگری مهم روزنامه لومنیته L'Humanité فرانسه

  • اپلیکیشن روبیکا از گوگل پلی حذف شد

  • بهبود عوارض دیابت با مصرف چغندر

  • ریسک عصارزاده با نمایش اتاقِ ۴ در شرایط سخت پاندمی

  • رقابت جدی شرکت‌های آلمانی برای برقی کردن خودروها

  • سود سهام عدالت چه کسانی یک میلیونی است؟

  • واکنش مردم افغانستان به قتل کمدین بدست طالبان

  • ابتلای هزاران بیمار بهبود یافته از کرونا در هند به قارچ سیاه

  • تبلیغات کلینیک چشم پزشکی حسن قاضی‌زاده هاشمی در عمان خبر ساز شد

  • انجمن معتادان گمنام، یک...

  • تأکید حسین مقصودی بر استفاده از ظرفیت های قانونی شورای عالی استان در شهرداری تهران

  • محسن مقدمپور پیشکسوت پینگ پنگ (متولد اول فروردین 1342- کوی نقابشک)

  • آرشیو خبر
  • آرشیو یادداشت
  • نقشه سایت

طراحی سایت، برنامه نویسی و پشتیبانی : ارتباط رسانه
زندگی نامه حاج قاسم سلیمانی از تولد تا شهادتزندگی نامه شهید قاسم سلیمانی pdfزندگی نامه سردار سلیمانی برای کودکانزندگی نامه شهید قاسم سلیمانیتحقیق در مورد حاج قاسم سلیمانیزندگی نامه شهید سلیمانیزندگینامه قاسم سلیمانیخلاصه زندگی نامه سردار سلیمانیزندگی نامه قاسم سلیمانیایرج مهدیانناصر عبداللهیدکتر انوشهشهید قاسم سلیمانیزندگی نامه شهید حاج قاسم سلیمانیزندگینامه حاج قاسم سلیمانیزندگی نامه حاج قاسم سلیمانیزندگینامه شهید قاسم سلیمانیزندگینامه سردار سلیمانیزندگی نامه سردار سلیمانیخبرهای جدید شهرستان سبزوارجدیدترین اخبار سبزوارقانون جدید شهرداری سبزوارشهردار سبزوار کیستسید علی کوشکیمناطق شهرداری سبزواربودجه شهرداری سبزواراخبار شهرداری سبزوارشهرداری سبزوارتیراندازی در سبزواراخبار سبزوار انتخاباتثبت محل سکونتطلال ناجیاتاق اصناف سبزوارخبر های سبزوارمحمد سالاریممنوع التصویر شدن مجری به علت رابطه نامشروعدکتر محمد مصدقشورای شهر سبزوارروسیه توییتر را جریمه کردشاهرخ خانمعجزات آیت الله سیستانیاگر کرونا گرفتیم چه کنیموزیر ورزش استقلال را نابود میکنمدکتر محسن مقدمی کرونا تریاکسبزوار اقتصادیسبزوار سیاسیاستان سبزوارسبزوار رضاییدادگاه میکونوساگر کرونا گرفتیم باید چکار کنیم؟تحقیق و تفحص از نهاد ریاست جمهوری کلید خورداخبار استان سبزواراخبار سیاسی سبزواراخبار روز سبزواراخبار جدید سبزوارشهرستان سبزوارشهر سبزواراستان سبزوارزندگینامه محمود دولت آبادی سبزوارزندگینامه محمود دولت آبادیاخبار سربداراناخبار سبزوارگردشگریگردشگریارزش سهام عدالتبازگشت حاج احمد متوسلیانبازگشت حاج احمد متوسلیانحمید رساییحمید رساییامیر تتلوکمک رسانی به داعشسبزوارآستان قدس رضوی